Atatürk Anıtı’nın önünde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı’nın okundu.

Program Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde devam etti.

Besni İlçe Emniyet Müdürü Metin Cebeci,  burada yaptığı konuşmasında, “Mensubu olmaktan kıvanç duyduğum Türk halkının güvenini kazanmış, Cumhuriyetin ve demokrasinin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı’nın 174. Kuruluş yıldönümünü sizlerle birlikte kutlamaktan mutluluk duyuyorum.”dedi.

Emniyet Teşkilatı’nın tarih boyunca daima suç ve suçlularla mücadele ettiğini ve suçluların korkulu rüyası olduğunu belirten Cebeci, şöyle devam etti:

“Kanunlara saygılı vatandaşlarımızın, mağdurların, ailelerin, yardıma muhtaç olanların ve sığınacak yeri olmayan herkesin her daim yanında olmuştur. Türk polis Teşkilatı kurulduğu günden bu güne kadar halkımızdan aldığı destekle, çağın gereklerine uygun olarak sürekli kendisini yenilemiştir. Bugün eğitilmiş her kademedeki personeliyle sahip olduğu teknoloji ve donanımıyla çağımızın ihtiyacı olan bütün güvenlik hizmetleri dünya standartlarındadır. Teşkilatımız kanunların kendisine verdiği yetki ve sorumluluk ile gece gündüz demeden cesaret ve fedakarlıkla her türlü şartta halkımızın da katkısıyla görevini en iyi şekilde yerine getirmek için gayret ve çaba içerisindedir. Türk polisi devletimizin bekası, milletimizin huzur ve güvenliği için yapmış olduğu kutsal yemine sağlı kalarak gerektiğinde canını hiçe saymaktan hiçbir zaman çekinmemiştir. Hepimizin bildiği gibi Türk polis teşkilatı 15 Temmuz hain darbe girişiminde söz konusu devletimizin bekası ve milletimizin birlik ve beraberliği olduğunda hainlere var gücüyle karşı koyacağını, bu uğurda gerekirse gözünü kırpmadan canını feda edeceğini bir kez daha en güçlü şekilde şehit ve gazileriyle kanıtlamıştır. Gücümüzü pekiştiren ve bu uğurda şahadete eren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, şehitlerin bize emaneti olan ailelerine, halen görevi başında olan meslektaşlarıma ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.”

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha