Aıyaman Besni ilçesinde, öğrencilerin Kültürel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu’nun destekleriyle 511 öğrenci sinemaya götürüldü. Aralarında ilk kez sinema ile tanışan öğrencilerin yüzündeki tebesüm dikkat çekti.

Gönüllülük esasına göre belirlenen öğrencilerin yol masrafları, yiyecek ve içecek gibi diğer giderleri Kaymakam İmamoğlu’nun destekleriyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından karşılandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar; “Göreve başladığı ilk günden itibaren vatandaşlarımız ve kurumlarımız adına elinden gelen her türlü desteği fazlasıyla gösteren İlçe Kaymakamımız Sayın Bedirhan İmamoğlu’nun değerli katkılarıyla; öğrencilerimizde ve toplumda milli ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturmak, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek öğrencilerimizi hayata hazırlamak, kültürel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak, öğrencilerin hayal gücünün gelişmesine imkan sağlamak, anı kültürü oluşturmak ve çevresine daha duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen "Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın 2019" etkinliği kapsamında ilçemiz merkez ve köylerden 40 okuldan maddi durumu iyi olmayan 511 öğrencimizi tamamen ücretsiz şekilde sinemayla tanıştırdık" dedi.

Yazar, "Gönüllülük esasına göre belirlenen öğrencilerimizin yol masrafları ve yiyecek-içecek gibi diğer giderleri Kaymakamımız Sayın Bedirhan İmamoğlu’nun destekleriyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından karşılandı. Özellikle köylerde yaşayan ve sinema ile daha önce karşılaşma imkânı bulamamış olan çocuklarımızın yüzlerinden okunan mutluluk ve heyecandan ötürü başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerimizi iletiriz”diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha