Konu hakkında açıklama yapan İlçe Müftüsü Hanifi Damar; Müftülük olarak din görevlileriyle her ay devamlı bir şekilde toplantı yaptıklarını hatırlattı.

Bu toplantılarda başkanlığımızdan gelen talimatları beraber istişare ederek görüşüyoruz ve ortak uygulamada ortak bir kara almak için bu toplantılarda çaba ve gayret gösteriyoruz diyen Damar, şunları söyledi:

Din görevlilerimizle, Cami ve Kuran Kurslarıyla ilgili konuları istişare yapıyoruz. Vatandaşlarımıza faydalı olmak konusunda en güzel şekilde hizmet için kararlarımızı veriyoruz. Ancak önceleri bu toplantılarımızı Haci Reşit Camimizde yapıyorduk. Camimizin merkezi bir yerde olması ve eski müftülük binamızın yakınında olması dolayısıyla orayı tercih ediyorduk ancak tabi ki cami olduğu için gelenler gidenler oluyordu. Görevlilerimizin dikkatleri dağılıyordu. Diğer taraftan yerde uzun süre oturmak açısından görevlilerimiz sıkıntı yaşayabiliyorlardı. Biz bu konuya da köklü bir çözüm bulmak için cami derneğiyle istişareler yapmamız sonucunda cami altındaki Müftülük hizmet binamıza bitişik boş bir yerimiz vardı. Orayı da toplantı salonu olarak kullanmak üzere Cami Dernek Başkanıyla anlaştık. Aşağı yukarı 200 kişiye hitap edecek şekilde toplantı salonumuzu tamirat ve tadilat sonucunda hizmete hazır halinde getirdik. Masadır, sandalyedir, toplantı salonun içindeki gerekli düzenlemelerdir, ses cihazları derken aşağı yukarı 70 bin lira civarında bir masraf yaptık. Bunu kendi imkânlarımızla gerçekleştirmiş olduk

Toplantılarını yeni salonda yaptıklarını belirten Damar, Bir kaç aydan beri görevlilerimizle aylık toplantılarımızı, seminerlerimizi, konferanslarımızı salonumuzda yapmaya çalışıyoruz. Şimdi arkadaşlar daha rahat ve huzurlu bir şekilde toplantılarını yapma imkânına kavuşmuş oldular. Bizim içinde çok iyi oldu. Gerçekten buna ihtiyaç vardı. Müftülük olarak, din hizmetleri konusunda toplantı salonu ihtiyacımızı da kendi imkânlarımızla elde etmiş olduk dedi.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber