İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SODES Kültür Salonunda düzenlenen programa Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Anadolu Gençlik Derneği Besni Şube Başkanı Mustafa Mete, TÜGVA Besni İlçe Başkanı Mahmut Demir, STK Temsilcileri, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Besni Şube Başkanı Mustafa Mete, “Fetihlerle elde edilmiş bu topraklarda 300 yıldır İslam’a, kimliğimize, değerlerimize karşı yürütülen bir savaşın olduğunun, bir kültür savaşının olduğunun farkındayız. 300 yıldır bu toprakların çocuklarına “insan insanın kurdudur” diyen Batının ürettiği paradigmalar sistemli bir şekilde medeniyet olarak dayatılmaya çalışılıyor. Tertemiz zihinlere yaptıkları yüklemelerle bireyselliği ön plana çıkarttılar. Aile hızla çözüldü, hedonist ve konformist bir nesil oluştu. Diğer taraftan İslam Coğrafyası yine yangın yeri, Suriye’de yaşanan kaos Mart ayında yedinci yılını bitirecek. Neredeyse bir milyon insan yaşamını yitirdi. 10 milyon kadar Suriyeli mülteci pozisyonuna düştü. Sadece ülkemizde 3 milyonu aşkın Suriyeli var. Onlar buraya isteyerek gelmediler ama burada hiç istemedikleri muamelelerle karşılaşabiliyorlar. Ülkemizde durumun nispeten iyi olduğunu söylemek isterdik ama maalesef öyle değil. Olağanüstü Hal ve Kanun Hükmünde Kararnameler devam ediyor. Herkes şunu bilmeli ki bu coğrafyada yaşanan çatışmaların, kaosun ardında ırkçı emperyalizm ve Siyonizm vardır. Bütün bu zulümlerin, haksızlıkların, çürümüşlüğün ve kokuşmuşluğun karşısında Allah’a hamdolsun duyarlılık sahibi gençlerden oluşan Anadolu Gençlik Derneğimiz var, siz varsınız. Allah hepinizden razı olsun” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Mekke’nin fethi ve Kudüs konulu sinevizyon gösterimi sergilendi.
Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Gaffari İzci, “İstikamet nereye? Kıblemiz neresi?” konulu konuşmalarını gerçekleştirdi.
Program Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından son buldu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha