Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde  “Hz. Peygamber, Tevhit ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım” konulu konferans verildi.

Düzenlenen konferansa  Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Belediye Başkan Vekili Halil Polat, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, İlçe Müftüsü Hanifi Damar, Besni eski müftüsü Musa Çiftçi, Besni Gönüllü Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Öncel,  müftülük personelleri, kurum ve daire amirlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Hanifi Damar, Her sene Diyanet İşleri Başkanlığımız kutlu doğum programları için yeni bir konu tespit etmektedir. Bu sene de başkanlığımız kutlu doğum programlarında birlik, beraberlik üzerine tema seçmişlerdir. “Gelin Birlik Olalım” adıyla bütün vatandaşlarımızı hep birlikte beraber olmaya, bu aziz yolda beraber yürümeye davet ediyoruz. Ülkemizde cereyan eden son olayları dikkate aldığımızda hakikaten Müslümanlar olarak, millet olarak birlik, beraberliğe fevkalade önemli ihtiyacımız bulunmaktadır. Dolayısıyla İslam’ın kurallarına, Cenabı Allah’ın emirlerine ve Peygamber Efendimizin sünneti seviyesine baktığımızda Müslümanlar için bizler için fevkalade önemli bir olaydır. Cenabı Allah birliğimizi, dirliğimizi bozdurmasın, birlik, beraberlik içerisinde, huzur, barış içerisinde eskiden olduğu gibi yaşamayı cümlemize nasip ve müyesser eylesin” dedi.
Daha sonra Besni müftülük personellerince hazırlanan ilahi gösterisi sergilendi.
İlahi   dinletisinin ardından konferansa konuşmacı olarak katılan Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, birlik ve beraberliğin Kur’an-ı Kerim’i ve peygamberleri anlamaktan geçtiğini ifade ederek, bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası teması olan “Hz. Peygamber,  Tevhit ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım” konulu konuşmalarını Kur’an-ı Kerim’den ayet ve hadislerle anlattı.
İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü’nün konuşmalarının ardından 4-6 yaş grubu anasınıfı öğrencilerinin hazırladıkları ilahi ve şiirler programa katılanlardan büyük ilgi gördü. 
Son olarak Besnili hayırsever işadamı Abdulkadir Alkan’a her yıl Kutlu Doğum Haftalarında gösterdiği maddi ve manevi desteklerinden dolayı İlçe Müftülüğü tarafından plaket ve şiir tablosu hediye edildikten sonra program sona erdi.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber