Şehit Bekir Oruçtutan İlk ve Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Besni Kaymakamı  Ahmet Gencer, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kasap ve Halil Karakuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mahmut Akdoğan ve Bayram Canlı, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Okul Müdürü Mükremin Özer, etkinlikte yaptığı konuşmasında, eğitim sistemi ile dil eğitiminin genel amacının farklı kültürleri tanımak ve ayırt etmek, farklı olana hoşgörü ve saygı göstermek, kendi kültürel değerlerini yabancılara aktarmak, yazılı ve sözlü ürünlerle farklı dünya kültürlerini tanımak olduğunu ifade etti.

-“DERECEYE GİREN İLK 10 ÖĞRENCİ OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNDEN”

Bu becerilere sahip bireylerin dünyada olup bitenleri anlayabilecek ve bu bilgileri kendi milli değerleriyle birleştirerek bir vizyona sahip olacaklarrını kaydeden Özer, şöyle devam etti:

“Bireylerin, neden küçük yaşta dil eğitimi dersek, çocukların öğrenme hızı yetişkinlere göre daha fazladır. Bundan dolayı zorlanmadan daha hızlı bir şekilde öğrenebilirler. Ses telleri ergenlikte tam olarak şekillenir. Bu dönemden önce öğrenilen dile hakimiyet ve telaffuz yeteneği daha güzeldir.
Bu sürece, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında proje okul olmayı kabul ederek başladık. Geçen yıl 6 şubede 180 öğrenciye haftada 15 saat ingilizce eğitim verildi. Müfredat, bakanlıktan gelen genel çerçeve kapsamında ingilizce öğretmenleri tarafından 4 dil becerisini yani dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerini geliştirecek şekilde oluşturuldu. Bu yıl süreç, proje kapsamından çıkıp ingilizce ağırlıklı eğitim görülen sınıflara getirildi. Sene başında 5. sınıflarda yabancı dil eğitimi isteyen öğrencilerden 3 şube oluşturuldu. Bu şubelerde 90 öğrenci, haftada 9 saat İngilizce eğitimi alıyor. Bu öğrenciler şu anda dil farkındalığı olan, temel dil becerilerini günden güne geliştiren öğrencilerimizdir. Bu çalışmanın sonuçlarını da ilçemizde yapılan İngilizce Kitap Okuma Yarışması’nda gördük. İlçede düzenlenen yarışmada dereceye giren ilk 10 öğrencinin tamamı da okulumuzun öğrencilerinden oluşmuştur.”

Özer, Dil Festivali ile öğrencilerin İngilizceye karşı ilgi ve yeteneklerini artırmayı, yabancı dil bilincini geliştirmeyi, çocukların sosyal yönünü ve medeni cesaretini zenginleştirmeyi amaçladıklarını ve bunda da başarılı olduğuna inandığını belirterek, festivalin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere ve katılımcılara teşekkür etti.

İngilizce kitap okuma yarışması ve diğer yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerini almasının ardından etkinlik sergisinin gezilmesi ile program sona erdi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha