Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Korupınar, Çat ve Yeni Besni Mahallelerinde evde bakım hizmeti alan engelli bakıcılarına yönelik bilgilendirme semineri düzenledi.

Seminere, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Orhan, Müdür Yardımcısı Hasan Sabak, Besni Gönüllü Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Öncel, müdürlük personelleri ve evde bakım hizmeti alan vatandaşlar katıldı.

Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Hasan Saba, engelli bireylerin gerekli bakım ve yaşamlarını iyileştirme hizmetini yerine getirebilmenin büyük fedakarlık gerektirdiğini belirterek, "Engelleri ile birlikte hayata tutunmaya çalışan bireylerimizin hayata tutunmasında siz değerli bakıcılarımıza önemli görevler düşmektedir. Engellilerimize desteğinizi gerek kişisel temizlik ve ihtiyaçlarını yerine getirerek gerekse yardımsever, şefkatli, güler yüzlü ve hoşgörülü tutumunuzla pekiştirmeniz mutluluk vericidir. Bu dünyada insanın sahip olduğu veya olamadığı her şey bir imtihan vesilesidir. Engellilik hali insanların sabretmesi gereken bir imtihan çeşididir” dedi.

Açılış konuşmasının ardından uzmanlarca verilen seminerde, engelli bakım ve temizliği ise krizlerle başetme yolları anlatıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha