Besni Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan el sanatları kurslarında kursiyerler yaklaşık 5 ay boyunca yaptıkları ürünleri düzenledikleri sergiyle beğeniye sundu.
 Belediye Düğün Salonunda yapılan sergiye Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Besni Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet Arslan, kurum ve daire amirlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Kursiyerlerin el emeği göz nuruyla yaptıkları ürünleri sergilemenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Besni Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet Arslan, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Eylül ayından bu yana 58 farklı alanda 150 civarında kurs açtıklarını söyledi. 
Sergiyle ilgili açıklamada bulunan Besni Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet Arslan, “2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Besni Halk Eğitim Merkezi olarak yaygın eğitim çerçevesinde açmış olduğumuz kurslara müstesna kursiyerlerimizin el emeği göz nuru harcayarak üretmiş oldukları ürünleri bugün sergilemenin gururunu yaşıyoruz. Burada 78 bin nüfusa sahip Besni’deki her bireyimizin el emeği göz nuru var. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Eylül ayından bugüne kadar yaklaşık 58 farklı alanda150 civarında kurs açtık. Bu kurslarda yaklaşık 3 binin üzerindeki vatandaşımızı sertifikalandırdık. Bir taraftan insanlara beceri kazandırırken bir taraftan da üretmenin keyfini yaşamalarına vesile oluyoruz. Onun yanında gerek usta öğreticilerimiz vasıtasıyla gerekse öğretmen arkadaşlarımızın vasıtasıyla oluşturulabilecek imkânlar nispetinde atölyelerimizde, laboratuarlarımızda ve bunları sadece şehir merkezi olarak ifade etmiyorum, kasaba ve köylerimize kadar her bireyimize ulaşarak onların bireysel yeteneklerini ortaya koyabilecek imkânlar sunmaya çalışıyoruz.  İşte bugün burada 58 farklı alanda olmasa da üretime yönelik olarak 10’un üzerinde farklı alanda ürünler sergiledik. Özellikle standart halk eğitim veya yaygın eğitim anlayışını değiştirmek suretiyle bunu çağımız insanına layık, çağımız insanının gerekliliğini taşıyacak vasıflarda ürünler yetiştiriyoruz dedi.

Arslan, Baktığınız zaman bir tarafta el sanatlarının, bir tarafta fotoğraf çekiminin öbür tarafta sabun üretiminde gerçekleşebilecek süslemelerinde standart el sanatları dışına çıkarak hem insanlar üretmenin keyfine varıyor hem de bu ürünleri bir şekilde ekonomiye kazandırarak, ihtiyacı olan insanlara sunarak bu insanlara da takdim etme ve takdir etme keyfini yaşatıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber