Besni Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingine binlerce vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

Hükümet konağı önünde düzenlenen demokrasi mitingine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Belde Belediye Başkanları, Muhtarlar, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Düzenlenen mitingde açılış konuşmasını yapan CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, “Tam 20 gün önce ülkemiz tüm renkleriyle birlikte çok önemli demokrasi sınavı verdi. Maalesef yıllardır devletimizin her kademesine sızmış, çöreklenmiş FETÖ Terör Örgütü ve buna bağlı bir grup asker tarafından ülke yönetimine el koyularak     halkın iradesini ortadan kaldırmaya yönelik girişimde bulundular. Bu darbe Atatürk’ün kurmuş olduğu cumhuriyetimize, parlamenter sisteme ve demokrasimize yapılmıştır. Ama ne mutlu bize ki Sakarya’da, Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi Alevi’siyle, Sünni’siyle, Kürdü ile Türkü ile Lazı ile Çerkezi ile doğusuyla batısıyla tek yumruk olup bu hainlere geçit vermedik, vermeyeceğiz. 15 Temmuz kara gününün kahramanları bu darbe girişimine geçit vermeyen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Komuta kademesidir. Susmayan, teslim olmayan basındır ve Cumhuriyetimize sahip çıkarak sokağa dökülen sizlersiniz.
Tarihimizde demokrasimize yapılan darbe ve darbe girişimi örneklerine rastlamak mümkün. Bugüne kadar ülkemizde gerçekleştirilen tüm darbeler başarısız olmuş ve sonunda halk mutlaka iradesini yönetime taşımayı başarmıştır. Darbeler daima bizleri geriye götürmüş, derin izler bırakmıştır. Unutmayalım ki en kötü sivil yönetim bile en iyi cuntacı darbe yönetiminden daha iyidir ve daha meşrudur. Hangi parti olursa olsun fark etmez. Halkın iradesiyle gelen halkın iradesiyle gitmelidir. Bunun yolu da sandıktır. Topla, tüfekle F16 ile olmaz” dedi.
Daha sonra konuşan Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise şöyle konuştu:

“1999’da Cumhurbaşkanım bu şarkı burada bitmez dedi. Selam olsun o yiğit adama, selam olsun o Cumhurbaşkanıma. Bu şarkının burada bitmeyeceğini 15 Temmuz günü yiğit bir hareketle, yiğit bir çıkışla, dünya lideri olan bir yaklaşımla şarkının bitmediğini orada gösterdi.
Bir telefonla Türkiye halkını nasıl sokağa dökebileceğini, Cumhura ve demokrasiye nasıl bağlı bir toplum yapısı oluştuğunu, en iyi şekilde hep beraber gerçekleştirdik. Sizleri kutluyorum. Biz ne yaptık, keyfiyete teslim olmadık. FETO ve FETO’yu destekleyen bütün mihrakların, dış güçlerin hepsini topladık 15 Temmuz günü çöpe attık. Dünya şunu gördü, nasıl geçmişte Malazgirt’te yaptığımız yiğitliği, Çanakkale’de yaptığımız yiğitliği ve birçok mücadelede yaptığımız yiğitliği unutmuşlar herhalde ki 15 Temmuz’da yeniden gördüler. Bu mücadelede 15 Temmuz gecesi yapılan bu darbe girişimine darbeyle cevap verdiğini için sizleri kutluyorum. Farklılıklarımız olabilir, farklı düşüncelerimiz olabilir. Ama tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan dediğimiz bu dört öğemiz bir araya geldiğinde biz bütün farklılıklarımızı kenara koyarız. Bu bütünlüğümüz üzerinden yekvücut oluruz ve bütün dünyaya gösteririz. Siz bunu gösterdiniz, sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Bir şeyi daha yaptık. Bundan sonra bu ülkede darbeyi düşünmenin dahi mümkün olamayacağını gösterdik. Dünyayı bir araya da getirseler Türkiye’de bir ihtilal daha yapalım diyeceklerin hiçbir nefesleri, takatleri kalmadı
Başkan Öztürk’ün ardından konuşan Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, “15 Temmuz akşamı darbe teşebbüsüne karşı bu millet çelikten iradesini ortaya koymuştur. Paletlerin altına atan, helikopterin, silahın, tankın önünde canı pahasına dimdik duran Türk Milletidir. Bu millet demokrasiden, millet iradesinden vazgeçilemeyeceğini değil Türkiye’ye tüm dünyaya göstermiştir. Bu milletle ne kadar onur duysak azdır. 
İçimizdeki hainler emellerine 15 Temmuz akşamı ulaşamadığı gibi hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Bu millet darbecilere haddini bildirmiş, göğsünü siper etmiş, çelikten iradesini ortaya koymuştur. Allah milletimizi ebetlere kadar payidar eylesin. Ülkemizi bir an önce Salih’i selamete kavuştursun. 22 gündür devam eden demokrasi nöbetimizi bugünde taçlandırıyoruz ve devam edecek. Bu vesileyle demokrasi nöbetimize iştirak eden Meclis Başkanvekilimiz başta olmak üzere Adıyaman Milletvekillerimize ve tüm değerli Besnili hemşerilerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise Terör Örgütü Başı Fethullah Gülen için “Bu mehdi değil, olsa olsa deccal olur, günümüzün şeytani deccalı olur” dedi.
Aydın, konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

 “O okyanus ötesindeki zavallı, sefil, fetö ve yandaşlarını bulup cezalandırıncaya kadar uyku yok bize. Bizler bu millete kurşun sıkanlara karşı ahdettik, Milletin alın teri ile milletin parasıyla alınan o helikopterlerden, o F16’lardan, o tanklardan milletin iradesini milletin cesedini ezmeye çalışanları bulup cezalandırıncaya kadar ahdettik bizler. Değerli kardeşlerim bu millet adına, milleti savunmak üzere düşmana karşı milletin yanında yer almak üzere, ordumuza sızan o gafiller, o terörist kılıklı o üniformayı kirleten hainler, alçaklar maalesef sizlerin parasıyla alınan o tanklarla sizlerin üzerinden geçmeye çalıştılar. Düşmana namluyu uzatacağına, namluyu sizlere, bizlere bu millete yönelttiler.  Bu kadar alçaldılar, bu kadar ahlaksızca bir işin içine girdiler. Savaşlarda dahi bir ahlak vardır. Savaşın evrensel bir hukuku vardır. Masum insanlara el atamazsınız, ülkelerin parlamentolarına, cumhurun evine bomba atamazsınız, mabetlerine kıyamazsınız, hastanelerine kurşun atamazsınız ama bunlar hiçbir sınır, değer, ahlak tanımadılar. Milletin üzerinden geçmeye çalıştılar. Bu milleti yok etmeye çalıştılar. Bu milleti iş tuttuğu işbirlikçilerle, üst akıl yöneticileriyle birlikte yok etmeye çalıştılar. Bu milleti bölmeye çalıştılar. Bu ülkeyi Suriye’ye dönüştürmeye çalıştılar. Çünkü baktığınızda bu yapılan sadece ve sadece bir darbe değil.  Bu yapılan ülkeyi ele geçirme, milleti bölme, Türkiye’yi Suriye’ye dönüştürme operasyonu, bunu bütün Dünya, merhameti, vicdanı olan herkes çıplak gözle bunu görüyor. Onun için birlik olmak, bütünlük olmak, kardeş olmak zamanı, her zaman, tam zamanı da bu birliğin sonuna kadar sürdürme zamanıdır. Birde edebin ötesine edepsizliğin ötesine kadar gittiler ki, insanların gözlerinin içine baka baka bu ahlaksızlar o çete başını, o terörist başını adeta mahkeme kararıyla mehdi ilan etmeye çalıştılar.  Bu kadar aşağılık bir hal aldılar. Mehdi Rahmanidir ama oradaki zavallı şeytanidir. Bu mehdi değil olsa olsa deccal olur, günümüzün şeytanı deccalı olur

Böyle bir deccalın öncülüğünde onunla iş tutmaya çalışan sahte demokratlara da sözümüz var diyen Aydın, O tek dişi kalmış medeniyet olarak algılanan çifte standart demokrasiyle batıya da sözümüz var. Görsünler bunu artık sadece kendilerine mi demokrasi? Sadece kendilerine mi halkın iradesi? Kendi dışındakiler nafile. Çünkü bu milletle baş edemedi onlar, seçimle, sandıkla, milletin iradesiyle baş edemediler. Ne yapabiliriz dediler, tam 16 kez denediler, sandık dışı yöntemlerle iradenizi gasp etmeye kalkıştılar. Ama şunu gördüler ki, öyle bir ders verdiniz ki sizler. Bu millet öyle bir ders verdi ki, yedi düvelde bu duyuldu. Öyle bir Osmanlı tokadı indirdiniz ki şu darbecilere ve orada iş tutulanlara öyle bir darbe yaptınız ki bundan sonraki süreçte artık hiç kimse ne bu ülkede ne dışarıda bu millete karşı operasyon çekemeyecektir. Bu millete karşı darbe dahi düşünemeyecektir. Böylesine büyük bir ders verdiniz. Bütün Dünya’ya çok önemli bir mesaj verdik,  bu milletin ne kadar asil bir millet olduğunu, bu milletin hiçbir dönemde esaret kabul etmediği gibi yine iradesini o ihanetlere teslim etmeyeceğini, bu milletin vatan için, bayrak için, neler yapabileceğini, nasıl dişini takıp tanklara göğsünü siper ettiğini hepimiz çok net bir şekilde gördük” şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber