-“CHP TARİHTEKİ SARSILMAZ YERİNİ ALMIŞTIR”

96. kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Besni ilçe Başkanlığınca, hükümet konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Çelenk töreninde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu.

Törene, Besni CHP İlçe yönetimi ve partililer katıldı.

CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, burada yaptığı konuşmasında, "Bağımsızlığın, cumhuriyetin, demokrasinin, laikliğin, çağdaşlığın, hukuk devletinin, bağımsız ve tarafsız yargının, basın özgürlüğünün, temel insan hak ve hürriyetlerinin ve Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımızın teminatı olan üyesi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 96’ıncı yıldönümü kutlu olsun."dedi.

Kılınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"9 Eylül; onur, inanç ve azimle verilen kurtuluş mücadelesi sonunda vatan topraklarının düşman işgalinden destansı bir mücadele ile kurtarıldığı çok önemli bir tarihtir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlatılan ulusal kurtuluş savaşı, 9 Eylül 1922’de zaferle taçlanmıştır. Halkına güvenen, tüm olumsuz koşullara ve yokluğa rağmen kurtuluş inancını yitirmeyen Mustafa Kemal Atatürk, beraberindeki silah arkadaşları ile milli mücadele sürecinde destan yazmış, Sevr’i parçalayıp tarihin çöp sepetine atmış, Türkiye’yi de siyasal açıdan inşa sürecini başlatmıştır. Bunun ilk adımı olarak da büyük zaferin 1’inci yıldönümünde Cumhuriyet Halk Partisini kurmuştur. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim var; Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi” sözleri ile CHP tarihteki sarsılmaz yerini almıştır."

-“CHP DÜNYADAKİ EN KÖKLÜ DÖRT PARTİDEN BİRİDİR”

Cumhuriyet Halk Partisinin dünyadaki en köklü dört partiden biri olduğunu vurgulayan Kılınç,“Cumhuriyet Halk Partisi dünyadaki en köklü dört partiden birisidir. Bağımsızlık, özgürlük ve halk iradesine dayanan yönetim anlayışı partimizin kuruluş felsefesinin temelini oluşturmaktadır. Asla vazgeçilmeyecek olan bu temeller, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96 yıllık onurlu geçmişinin özetidir. Güçlü tarihsel birikimi ve hafızası ile geçmişten her zaman ders çıkaran, modernleşme anlayışı ile bugünü doğru değerlendiren, devrimci ruhu ile geleceği planlama, yetenek ve öngörüsüne sahip tek parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Gücünü halktan alan partimiz, adaletten, özgürlük ve bağımsızlıktan yana olan tavrından asla taviz vermemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi Kuvayı Milliye ruhu ile savaş meydanlarında kurulmuş ve o tarihten bu yana her zaman halk iradesini öncelikli görmüştür.

Bugün halk iradesini hiçe sayanlar, şahsi çıkarlarını ulusal çıkarların önünde görenler, parlamenter sistemi kaldırıp tek adam rejimini dayatarak ülkemizi tek adamlığa sürükleyenler karşısında sarsılmaz bir şekilde duran yine Cumhuriyet Halk Partisidir."

-“DEMOKRASİ, ÖZGÜRLÜK VE ADALET MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Kılınç, sözlerine şu ifadelerle tamamladı:

"Unutulmamalıdır ki Cumhuriyet Halk Partisi yıllar önce tek partili dönemden çok partili döneme geçilmesini sağlayan partidir. Ülkemize demokrasiyi getiren parti olarak bugün ülkemizde hakim kılınmak istenen korku ve sindirme iklimi karşısında demokrasi, özgürlük ve adalet mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle koca çınar partimiz Cumhuriyet Halk Partisinin 96’ıncı kuruluş yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyor başta kurucumuz büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kuruluştan bugüne kadar partimize emek veren herkese saygı ve şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha