Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası Besni ilçe Müftlüğünün tertip ettiği faaliyetlerle kutlandı.

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Besni ilçe Müftlüğü bütün din görevlilerine bitirmesi üzerine hatim görevi verdi, ayrıca bütün camilerde mevlidi şerif okunarak umumi temizlik işlemleri yapıldı. 
Hafta dolayısıyla şehit ailelerine ziyarette bulunacaklarını da belirten İlçe Müftüsü Hanifi Damar, “Her sene olduğu gibi bu senede Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatıyla 1-7 Ekim tarihleri Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. Müftülüğümüz de bu hafta münasebetiyle daha önceden belirtildiği üzere bütün görevlilerimiz şehitlerimizin ve vefat eden hayırseverlerimizin ruhları için birer tane hatim okumuşlardır. Ayrıca bu hafta münasebetiyle Merkez Hacı Reşit Camiinde ve ilçemizdeki bütün camilerde mevlidi şerif okunmuştur. Yine bu hafta münasebetiyle şehit ailelerine ziyaretler yapacağız. Bütün görevlilerimiz kendi camilerinde içinde ve dışında olmak üzere umumi bir temizlik yapmaktadırlar. Buna benzer değişik faaliyetlerle Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanmaktadır. Müftülüğümüzde bu konuda önemli hassasiyet göstererek bu faaliyetlere katkıda bulunmaktadır” dedi.
Camiler ve din görevlilerinin millet ve devlet için önemli olduğunu vurgulayan Damar, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

 “Gerçekten camilerimiz ve din görevlilerimiz bizim için milletimiz ve devletimiz için son derece büyük önem arz etmektedir. 
Yakın bir hadise olarak 15 Temmuz gecesinde de Başkanlığımızın talimatıyla bütün illerde, ilçelerde, beldelerde, köylerde umumi bir seferberlik yaparak sabahlara kadar ezanlar okumuş, salalar vermişlerdir. Her zaman darbelerle ezanlar susturulurken bu sefer ezan ve salalarla darbeler susturulmuş, durdurulmuştur. Bizde Başkanlığımız görevlileri olarak 15 Temmuz darbe girişimine karşı son derece önemli bir sınav verdik ve son derece de başarı elde ettik. Cenabı Allah camilerimizi cemaatsiz, minarelerimizi ezansız bırakmasın” 

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber