Yapılan protesto ve basın açıklamasından sonra toplanan kalabalık sloganlar atarak Amerika ve İsrail zulmüni protesto ederek İsrail bayrağını yaktılar.

Amerika’nın İsrail’deki Amerikan büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına dair gösteri yapan Filistinlilere yapılan saldırıya tepki göstererek, Barışçıl gösteri yapan mazlum Filistin halkına kurşun yağdıran,  60 kişinin ölümüne ve 3 bine yakın kişinin yaralanmasına neden olan İsrail, Besni İslami Dayanışma Platformu ve vatandaşlar tarafından protesto edilerek basın açıklaması yapıldı.

Besni İslami Dayanışma Platformu Besni Temsilcisi Bilal Yıldırım, yaptığı açıklamada, “Seçildiği günden beri aynen önceki ABD başkanları gibi baş belası olan Trump küstahlıklarına devam ediyor. Yedi ay önce ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağız demişti. Geçtiğimiz hafta kudüs sokaklarına Arapça, İngilizce, İbranice olarak ABD büyükelçiliği levhaları asılmıştı. İşgalci İsrail’in bağımsızlığının ilanının 70. Yıldönümü. Katil ABD ve İşgalci İsrail bu sözde bağımsızlığınıın 70 yılını müslüman kanı dökerek kutlama kararı almışlar. Yedi ay önce dünyanın başbelası Trump, ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı ilan ettiğinde, İslam ülkelerindeki tüm yönetimler gerçekçi bir tepki ortaya koysalardı ABD ve İsrail böyle bir uygulamaya cesaret edemezdi. Ancak islam ülkelerindeki yönetimler halkın tepkisini savuşturmak adına ekranlarda ABD ve İsrail’e çıkışıp kapalı kapılar ardında her türlü işbirliği yaparlarsa elbette siyonizim bundan cesaret bulur. İsrail meşru bir terör örgütüdür, bu çoğrafyanın doğal bir üyesi değil işgalcidir, İsrail’le her türlü ilişki siyonist teröre destek olmak ve akan kana ortak olmaktır."dedi.

Yapılan basın açıklamsının ardından toplanan kalabalık, Amerika ve İsrail aleyhine sloganlar attıktan sonra İsrail bayrağını benzin dökerek yaktılar. Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha