Hükümet Konağı önünde düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başladı. Programda açılış konuşmasını yapan Besni Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel; “Ülkemizde topyekun spor bilinci ve kültürü oluşturmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonunun ülkemiz genelinde Ekim ayının ikinci haftasında her yıl geleneksel olarak organize ettiği Amatör Spor Haftası etkinliklerini ilçemizde gerçekleştiriyoruz.
Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturarak toplumun her kesiminden ve her yaş grubundaki bireylerin düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, sporcularımızın ve takımlarımızın müsabaka alışkanlığı ve tecrübesi kazanması amaçlanmaktadır.
Amatör Spor Haftası etkinlikleri ilçe tertip komitesi olarak bu yıl futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, okçuluk, Muay Thai, atletizm, bocce ve dart branşlarında faaliyetler düzenleyeceğiz” dedi.
Daha sonra Besni Do-Kan Spor Kulübü ve öğrencilerin hazırladığı çeşitli etkinlerin sunumunun ardından sona erdi.
Programa İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kasap, İlçe Emniyet Müdürü Metin Cebeci, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, kurum ve daire amirlerinin yanı sıra STK Temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha