Adıyaman ve Türkiye genelinde Akademik olarak Besni’nin hak ettiği yerde olması için gayret edeceklerini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Demirel projenin amacının öğrencilerin Akademik başarısını artırmak olduğunu ifade etti.

-“TÜRKİYE’DE HAK ETTİĞİMİZ YERDE OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Öğrencilerin akademik başarısını artırmak amacıyla hazırlanan “Adım Adım Başarı Besni” Projesinin tanıtımı yapıldı. Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mahmut Akdoğan, Bayram Canlı, Fikret Ürey, Mehmet Öztürk, Besni Osman İsot MTAL Müdürü Nevzat Avşar ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda sınavlarda Besni’nin istedikleri yerde olmadığını ifade eden Demirel, Besni’nin sınavlardaki başarı ortalamaları hakkında bilgi verdikten sonra bunu artırmak için bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

-“TÜBİTAK BİLİM FUARINDA EN ÇOK PROJE ÜRETEN İLÇE OLDUK”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, geçtiğimiz yıl düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında Adıyaman genelinden en çok proje üreten ilçenin Besni olduğunu anımsatarak, “Öncelikle toplantımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum. Amacımız bugün “Adım Adım Başarı Besni” Projesinin tanıtım toplantısı için bir araya gelmiş olduk. Bunun öncesinde ben birkaç bilgi vermek istiyorum. Geçtiğimiz yıl yapmış olduğumuz birkaç etkinlik vardı. Bunlardan birisi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarıydı. Bu fuarda biz yaklaşık 23 proje ürettik. Yapmış olduğumuz bu projelerle Adıyaman’da nüfusumuza göre en çok proje üreten ilçe olduk. Yine Türkiye genelinde de proje sayısı itibariyle aralarında Denizli, Ordu, Osmaniye gibi büyük illerin de olduğu 24 tane ili geride bıraktık.

Daha sonrasında bu projemizin çok güzel bir tarafı oldu. O dönemde arkadaşlarımıza bu projelerden uygun gördüğünüz iki tanesini Besni Eğitim Bayramında tanıtacak şekilde saklayın dedik. Hakikaten bu yıl ki Eğitim Bayramına Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’un gelmesi de ayrı bir renk kattı. Ben öyle zannediyorum ki bakanımız stantlarımızı gezdiği zaman çokta mutlu oldu."diye konuştu.

-“LİSELERİN KONTENJANLARI ARTIRILDI”

Ortaokuldan liseye geçen öğrenciler için liselerdeki kontenjanların artırıldığını ifade eden Demirel, şöyle devam etti;

“Bunun dışında okullarımızın üretmiş olduğu Avrupa Birliği projeleri var. Şuanda Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz Çekya ve İtalya’ya gidecek. Yine Şambayat Çok Programlı Anadolu Lisemiz de Macaristan’a gidecek. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yurt dışı deneyimleri olacak. Dolayısıyla uluslararası projelerde de güzel bir yerimizin olduğunu düşünüyorum.

Yine bu yılki verilere göre okullarımız sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde olağanüstü iyi durumdalar. Yani hep il genelinde derecedeler. Genel itibariyle en az hep ilk üçün içerisindeyiz. Okullar arası bölge müsabakalarında derecelerimiz var, Türkiye finallerine giden okullarımız var. Hakikaten Adıyaman’da bu anlamda da çok iyi durumda olduğumuzu söylememiz lazım.

Bu sene bizim çalışmış olduğumuz bir başka konu daha var. Malum olduğu üzere liselerimizde bu yıl yüzde 33 civarında bir kontenjan artırımı var. Biz bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Şu anda biz ona da hazırız. Yani önümüzdeki yıl ortaokullarımızdan liseye gelecek olan öğrencilerimiz için bütün planlamalarımızı yaptık. Kontenjanlarımızı bu çerçevede artırdık. Bu manada da herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için ilçemiz orta öğretim durumu esas alınarak il milli eğitim müdürlüğü koordinesinde tedbirlerimizi aldık.”

-“EN BÜYÜK HAYALİMİZ BESNİ’Yİ EĞİTİMİN DAVOS’U YAPMAK”

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel; “Bunun dışında eğitimin bayramını yapan bir ilçeyiz. Bizim en büyük hayalimiz Eğitim Bayramının uluslararası bir nitelik kazanması. Bu anlamda uluslararası bir takım yerleri davet edebiliriz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile bir takım bağlantılarımız var. Onları davet ederekten uluslararası bir nitelik kazanmasını arzu edebiliriz ama asıl nihai hedefimiz, Besni’yi eğitimin Davos’u yapmak bizim en büyük hayalimiz. Biliyorsunuz dünya ekonomik forumunun yapıldığı yer İsviçre’nin Davos kenti. Yani dünya ekonomisinin başkenti Davos ise dünya eğitimin başkenti de neden Besni olmasın. Her şeyimizle biz buna hazırız diye düşünüyorum.
Geçmişte Nobel ödülünün temeli atıldığında belki de bu kadar büyük uluslararası bir niteliğin olacağı düşünülmüyordu. Bizde şimdiden eğitim manasında Besni’mizi bir Davos yapabilecek olursak hakikaten dünya eğitimine çok büyük katkımız olacak diye düşünüyorum.” diye konuştu.

-“AMACIMIZ BESNİ’NİN EĞİTİMİNİ ÜST SEVİYELERE ÇIKARMAK”

Hayata geçirilen “Adım Adım Başarı Besni” projesiyle ilgili açıklamada bulunan Demirel şöyle devam etti:

 “Besni, eğitim bayramını yapan, eğitimi seven insanlardan oluşan azim bir ilçe. Biz bu konuda ilçemizin eğitim durumunun bir fotoğrafını çektik ve bir tespitte bulunduk. Tabi bizim amacımız sadece akademik başarı değil. Çocuklarımızın güzel birer insan olması, iyi bir vatandaş olması, evrensel birtakım nitelikleri benimsemesi bizim asıl hedefimizdir. Tabi bununla birlikte biz çocuklarımızın akademik anlamda da başarılı olmasını istiyoruz.
Büyük Atatürk’ün dediği gibi çağdaş uygarlık seviyesi ve onun üzerine çocuklarımızın çıkması tabi ki aynı zamanda akademik başarıyla alakalı olduğundan bu felsefeden yola çıkarak biz ilçemizin bir fotoğrafını çektik. Arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirme toplantıları neticesinde öncelikle biz müdürlerimizle yapılan toplu toplantıları ayırdık. Ana okul, İlkokul, Ortaokul ve Lise Müdürlerimizle toplantıları kategorilere ayırdık. Bu kategori çerçevesinde müdürlerimizle bir istişare toplantısı yaptık. Bu toplantılar sonunda yine ilçemizin bir fotoğrafını çektik ve başarı istiyoruz dedik. Başarı istemekle olmuyor, bu başarıyı güzel bir proje dönüştürelim dedik ve “Adım Adım Başarı Besni” Projesiyle, ‘Daha ileriye, en ileriye’ mantığıyla proje ekibimizi kurduk. Proje neticesinde güzel bir çalışma oldu. Sade, amaca dönük, bir takım felsefesi, ilkeleri olan projemizi gerekçelendirdik.

Projenin amacı, hedefleri, yürütecek kişi ve kurumlar, uygulama adımları, başlama ve bitiş tarihi, uygulanacağı yer, rehberlik ekiplerinin görevlendirilmesi, proje çıktıkları, sürdürülebilirlik, sorumluluk gibi başlıklar altında projemizi oluşturduk. Oluşturulan proje ekibimiz okulları ziyaret edecek ve alanı inceleyecek. Bunun sonunda okul idarecilerimizle bir takım toplantılar yapacağız. Bunlar sonucunda da eksik yönlerimizi iyileştirme çalışmaları yapacağız. Nihai amacımız Besni’nin eğitim öğretim kalitesini en üst seviyeye çıkartmak.
Bu projede katkısı olan başta kaymakamımız olmak üzere şube müdürlerimize, yine proje ekibi içerisinde yer alan arkadaşlarımıza, katıldığınız için sizlere ve bütün paydaşlarımıza,  Besni ve ülke eğitimimiz için, insanlık için bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Biz birlikte güçlüyüz. Amacımız Besni eğitimini, öğretimini daha güzel noktalara taşımak.” 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha