İşadamı Abdulkadir Alkan’ın desteğiyle Besni Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğünün organizasyonunda ilçe merkezindeki tüm camilerde vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Merkez Haci Reşit Camiindeki aşure dağıtımına katılan İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, yaptığı açıklamada; "Hayırsever işadamımız Abdulkadir Alkan amcamıza yapmış olduğu hayırlardan dolayı ilçemiz adına teşekkür ediyoruz. Ne güzel ki Besni'de böyle hayırsever insanlarımız var. Allah Abdulkadir amcamız gibi insanların da sayısını artırsın. İlçede birçok cami ve Kur'an Kursu yaparak devlet-millet kaynaşmasına büyük bir katkı sağlıyor. 
Yine Muharrem ayı dolayısıyla dağıtılan aşure organizasyonuna destek oldu. Bu hayrından dolayı da tekrardan kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

- TÜM CAMİLERDE AŞURE DAĞITIMI YAPILDI

İlçe merkezindeki tüm camilerde toplam 5 bin kişiye aşure dağıtıldığını aktaran İlçe Müftüsü Mehmet Ünsal ise; Muharrem ayında bulunduğumuzu belirterek, "Muharrem’in 10’uncu gününün aşure günü olduğunu ifade etti.

Toplumda aşurenin adet haline geldiğini belirten Ünsal, şöyle devam etti:

"Bizlerde vatandaşlarımıza bu ayın hürmetine aşure ikram ediyoruz. İlçe kaymakamlığımızla organize ettiğimiz aşure etkinliğini sağ olsunlar hayırseverimiz Abdulkadir Alkan Bey bizleri kırmayarak üstlendiler. Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz. İlçemizde şuan da 14 tane camimizde yaklaşık 5 bin kişiye aşure dağıtıldı. Cuma namazının akabinde tüm camilerimizde dağıtımı yapıldı.  Bir kez daha bu hayrı üstlenen Abdulkadir Alkan ağabeyimize teşekkür ediyorum, yapmış olduğu bu hayırların inşallah önümüzdeki dönemlerde de devam etmesini diliyorum."

-HAYIR İŞLERİNE DEVAM EDECEĞİM

Elinden geldiğince hayır işlerine devam edeceğini ifade eden işadamı Abulkadir Alkan ise; "Ben 20 yıldır bu hayır işlerine devam ediyorum. 4 tane cami, 6 tane Kur'an Kursu yaptırdım. Adıyaman girişindeki caminin minaresini yine ben yaptırdım. İnşallah bu hayır işleri devam edecek." dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha