Besni İlçe Müftüsü Hanifi Damar, Kayaardı mevkiinde dar gelirli aileler için yapılan 4. Etap TOKİ Konutları içerisinde yapımı devam eden cami inşaatını inceledi.

İlçe Müftüsü Hanifi Damar; Yaklaşık 170 metrekarelik bir alanda yapılan 4. Etap TOKİ camisinin bittiğinde ilçeye yakışır bir görünüme sahip olacağını söyledi.
Damar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İlçemizde 4. Etap TOKİ konutları olarak yapılan yerde birde ihtiyaca binaen cami inşaatı başlamıştır. Müftülük olarak cami inşaatının belirlendiği yerde incelemeler yaptık. Caminin kaba inşaatı hemen hemen bitmiş durumda. Oradaki yetkililer aşağı yukarı 2 aya kadar caminin bütün inşaat işlemlerinin tamamlanacağını bizlere bildirdiler. Takriben 170 metrekarelik bir alanda yapılan 4. Etap TOKİ camimiz bittiğinde gerçekten ilçemize yakışır bir görünüme sahip olacak.4 Etap TOKİ Camii orada evleri bulunan vatandaşlarımızın ibadetlerini rahat bir şekilde karşılayacak kapasiteye sahiptir dedi.

Damar, şöyle devam etti:

Cami inşaatı tamamlandıktan sonra bizde müftülük olarak gerekli resmi işlemleri başlatacağız ve oraya bir kadro için üzerimize düşeni yapacağız. Yine ihtiyaca binaen daha sonra da orada şartlar uygun olursa caminin alt katında bayanlara mahsus olmak üzere Kuran Kursu açmayı da düşünüyoruz. Bu şekilde orada ikamet edecek vatandaşlarımızın ibadet ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli çalışmaları yapacağız. Tekrardan ilçemize hayırlı olsun”

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber