Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 101. Yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dolayısıyla Besni’de çelenk sunumuyla sona erdi.

Besni Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakılırken, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunumun ardından açıklamada bulunan Besni Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel, şöyle konuştu:

"Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 101. Yılı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla hükümet konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktık. Ben buradan bütün gençlerimizin bayramını kutluyorum. Malum koronavirüs salgını dolayısıyla belki bu yıl etkinlikler yapamadık ama inşallah evlerde coşkuya ortak olacağız.

Bu akşam saat 19:19’da ülke genelinde İstiklal Marşımız okunacak. Bizlerde Besni olarak balkonlarda şanlı Türk bayraklarımızla ülke genelinde okunacak olan İstiklal Marşına eşlik edeceğiz. Vatandaşlarımızı bu akşam balkonlarda İstiklal Marşımızı söylemeye davet ediyorum.

Yapılan çelenek sunum törenine İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, İlçe Garnizon Komutanı Muhammet Furkan Canlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, kurum ve daire amirleri, STK Temsilcileri, siyasi parti başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha