Belediye Düğün Salonu'nda yapılan etkinliğe Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, MHP Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan, Besni Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ballı, kurum ve daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Besni Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ballı, “Yüce milletimiz tarihi geçmişinde uzun yıllardan bu yana Peygamberimiz (sav)'in doğumunu büyük bir coşkuyla kutlamıştır. Bütün bu merasimlerde Peygamberimiz (sav) anılmış ve onun her yönüyle anlatılmasına gayret gösterilmiştir" dedi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası'nın konusu olarak 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu'nun belirlendiğini anımsatan Ballı, "Bu temanın yurt sathında ve gönül coğrafyamızda işlenmesiyle barış ve güven toplumu olabilmek için, yeniden emin peygamberin emin bir ümmeti olabilmek için mümin gönüllerde bir bilinç ve farkındalık oluşturmak hedeflenmiştir. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in kutlu doğumunun 1446. yıldönümünde, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine, Müslümanların da peygamber ahlakına ve yaşantısına yönelmesini Cenabı Allah’tan niyaz ederim” dedi.

Daha sonra Ülkü Ocakları Besni Başkanlığı tarafından hazırlanan şiir ve ilahi dinletisinin ardından etkinlik sona erdi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha