-"BESNİ SPOR'A BAŞARILAR DİLİYORUM"

3. lig hedefiyle yola çıkan Besni Spor, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan yeni hizmet binasını törenle açtı.

Yapılan açılışa İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Serter, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mitat Songur, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, İşadamı Reşit Alkan, Besni Spor Kulübü Başkanı Seydullah Gürkan, Besni Belediye Spor Kulübü Başkanı Doğan Ciner, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı

Kulübün yeni hizmet binasının açılışında kurban kesilerek, İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, işadamı Reşit Alkan ve Besni Spor Kulübü Başkanı Seydullah Gürkan tarafından açıldı.

Açılışta konuşan İlçe Kaymakamı İmamoğlu; “Atatürk’ün 'ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' dediği gibi gerçekten spor gençlerimiz için çok önemli. Şuanda maalesef bizim eski çocukluğumuz yok, çocuklarımız sokaklarda oynamaktan çok maalesef bilgisayar, tablet başında vakit geçiriyor. Spor yapmıyorlar ve bundan dolayı da obezite ve sağlıksız yaşam artmış durumda. İnşallah böyle spor kulüpleri bunların önüne geçer. 
Sizlerin sayesinde hem sporlarını yapacaklar, hem sağlıklı yaşayacaklar hem de vakit geçirecekler. Spor sayesinde aynı zamanda diğer kötü alışkanlıklardan da uzak kalacaklar. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir tesisi kazandırdığınız için Besni Spor’a maçlarında da başarılar diliyorum, inşallah güzel bir şekilde Besni’mizi temsil ederler.” dedi.

-"BU İŞ GÖNÜL İŞİDİR"

Besni Spor Kulübü Başkanı Seydullah Gürkan ise; “Ben yurt dışında yaşıyorum. Bir gurbetçi olarak benim için memleketim ve spor fazlasıyla önemlidir. Yine futbolda bir gönül işidir. Futbola gönülden bağlı olmak bu işin altın kuralıdır. Besni Sevdası bizde sadece dilde değildir. İnşallah daha güzel işlere imza atacağız. Bu işin ilk temel yapısı işadamı Reşit Alkan’dır. Bizi buraya teşvik eden, memleketimiz için güzel şeyler yaptıran odur. Biz memleketimize gönülden bağlı olduğumuz için bu yola çıktık. Maalesef ki günümüzde çocuklarımız, gençlerimiz spordan kopuk yaşıyor. Teknoloji çağında olmamız nedeniyle çoğu telefon, internet gibi araçlarla vakit öldürüyor. Yine üzülerek söylüyorum ki bazı gençlerimiz, uyuşturucu bağımlısı olmuş durumda. Onların bu tür zararlı alışkanlıklardan kopması sporla mümkün olacaktır diye düşünüyorum. Bunun için de çocuklarımızı, gençlerimizi daha çok spora teşvik etmeliyiz." dedi.

-"TARAFTARIN YÜZÜ GÜLDÜ, 3 PUANI 6 GOLLE ALDILAR"

3 puanı 6 golle alan Besni Spor taraftarın yüzününü güldürdü.

Yeni hizmet binasının açılışının ardından kulüp binası önünde toplanan vatandaşlar sezonun ilk maçı için şehir stadyumuna ellerinde Besni Spor bayraklarıyla yürüdü. Şehir merkezinden geçişi sırada Besnili esnaflar ise kalabalığa destek verdi. 

Yürüyüşün ardından Besni Spor kendi sahasında diğer Besni temsilcisi Şambayat Spor’u konuk etti.

Maçın ilk düdüğüyle birlikte rakip takım üzerinde kurduğu baskı ve ortaya koyduğu futbolla taraftarın yüzünü güldüren Besni Spor sporseverlere de seyir zevki yüksek bir maç yaşattı.

Her iki yarı da bulduğu 3'er golle Şambayat Spor’u 6-0 mağlup eden Besni Spor üç puanı hanesine yazdırarak lider olarak haftayı kapattı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha