Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Orhan, kurum bünyesinde oluşturulan Aile Danışma Birimi ile ilgili açıklamada bulundu.

Orhan, son yıllarda boşanma olaylarının arttığına dikkat çekerek bu konuda kalıcı çözümler üretebilmek adına kurum bünyesinde aile danışma birimi oluşturulduğunu dile getirdi. 

Ailenin, toplumun yapıtaşı olduğunu ve bireyin doğumundan itibaren ailesinden edindiği donanımla topluma katıldığını belirten Orhan, şöyle devam etti:

"Bu katılım bireyin edinebildiği donanına paralel olarak ne kadar sağlıklı bir karakter ortaya koyabilmişse o kadar başarılıdır, toplumun lehinedir. Aksi ise aleyhinedir. Aile birlikteliğini ve devamlılığını sekteye uğratan dolayısıyla başta çocuklar olmak üzere aile bireylerinin tümünü olumsuz etkileyerek sağlıklı bir toplum olgusunu tehlikeye düşüren nedenlerden biri ise günümüzde boşanmalara olan yönelimdir.

Daha kötü ihtimaller arasında boşanma tabii ki gerekli ve başvurulması elzem bir seçenektir. Bununla birlikte her aile içinde yaşanabilecek çözümsüzlüklerin, anlaşmazlıkların ve sorunların ilk akla gelen boşanma seçeneği ile sonuçlanmaya başlaması sağlıklı ve geleceğe güvenle bakan toplum anlayışının temellerini sarsmaya başladığı düşünülmektedir.

Bu bağlamda son yıllarda boşanmaların arttığına dair Asliye Hukuk Mahkemelerindeki boşanma süreçlerine velayet odaklı olarak katılan çalışanlarımızın dikkatini çekmesi sonucu sorun olarak gördüğümüz bu alanda kalıcı çözümler üretebilmek adına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın bir hizmet modeli olarak Müdürlüğümüzde de bir aile danışmanlığı birimi oluşturulmuştur. Bu birimle aileleri boşanma seçeneğini son seçenek olarak değerlendirebilecekleri bir sürece dahil etmeyi amaçlamakla aile birlikteliklerini maksimum düzeyde devam ettirmelerini hedeflemekteyiz." 

Kaynak : PHA

Kaynak: pha