Müftü Mehmet Ünsal, rahmeti ve bereketi ile gelen on bir ayın sultanı, insanlara rehberlik kaynağı olan Kur’an-ı Kerim’in içerisinde inmeye başladığı ay olan sabrın en güzel şekilde insanlara öğretildiği oruç ibadetinin de içinde bulunduğu ramazan ayının Besni halkına, ülkemize ve tüm insanlık alemine hayırlar getirmesini diledi.

-"TERAVİH NAMAZLARIMIZI EVLERİMİZDE KILABİLİRİZ"

Bu yıl ramazanı milletçe coşku, heyecan ve sevinçle karşılayamadıklarını ifade eden Ünsal,açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yaklaşık 45 gündür cemaatle camilerimizde cuma ve beş vakit namazlarını kılamıyoruz. Ramazan ayıyla birlikte erkek, kadın ve çocuklarla heyecanla gittiğimiz camilerimizde tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle teravih namazlarını da camide cemaatle kılamayacağız. Ancak hayat devam ediyor. İbadetler ölüm gelinceye kadar yerine getirilmelidir.

Bu çerçevede sağlıklı vatandaşlarımız oruçlarını tutacaklar ve tutacağız. Teravih namazlarımızı da evlerimizde ferdi olarak ya da ev halkı ile cemaatle kılabiliriz. Camilerimiz açık olacak ancak cemaatle namaz kılınmayacaktır."

-"FİTRE MİKTARI EN AZ  27 LİRA OLARAK BELİRLENDİ"

Ünsal,bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlemiş olduğu fitre miktarı 27 lira olduğunu belirterek, "Bu miktar en az olanıdır, dileyen daha fazla verebilir, limitte üst sınır yoktur. İftar ve sahur vakitleri tam zamanında okunacaktır. Ezanlarımız merkezi sistemde ve sistemin olmadığı yerde bizzat din görevlilerimiz tarafından okunacaktır.

Gözümü Allah’ın men ettiği şeylerden, dilimizi yalan, gıybet ve koğuculuk gibi kötülüklerden korumalıyız. Oruçlu iken her türlü münakaşadan ve kavgadan kendimizi korumalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Besnili hemşerilerimizin mübarek ramazan ayını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice mübarek ramazan aylarına kavuşmayı diliyorum. Bu ayın başta koronavirüs belasından kurtulmak ve bütün müminlerin affına vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha