Mal Müdürü Halil Bıyık’ın tayinin çıkmasının ardından Besni Mal Müdürlüğüne atanan Sıtkı Gürocak, göreve başladı.

2000 yılından beri memurluk hayatını sürdüren Gürocak, daha önceki görev yeri Bingöl Solhan’daki görev süresini doldurmasının ardından Besni Mal Müdürlüğüne atandı.
Tercih sırasında Besni’yi yazmasında Eski Besni Mal Müdürü Halil Bıyık’ın etkisinin olduğunu söyleyen Mal Müdürü Gürocak, “1979 yılında Elazığ Sivrice ilçesinde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Sivrice’de yaptım. Daha sonra iki yıllık Bilgisayar Programcılığı bölümü bitirdim.
2000 yılında Maliye Bakanlığında memur olarak göreve başladı. Daha sonra 2008-2009 yılları arasında defterdarlık uzmanlığı sınavını kazanarak defterdarlık uzmanı olarak görev yapmaya başladım. Yaklaşık 5-6 yıl defterdarlık uzmanlığı görevini yürüttüm. 2014 yılında da açılan müdürlük sınavını kazanarak ilk müdürlük görev yerim olan Bingöl’ün Solhan ilçesine atandım. Besni benim ikinci Müdürlük görevini yürüttüğüm yer olacak” dedi.
Besni ile ilgili güzel izlenimler edindiğini ifade eden Gürocak, şöyle devam etti:

“Besni için güzel izlenimler edindim. Buraya gelmeden önce de daha önce burada çalışmış arkadaşlar vardı, buradan giden Halil Müdürümüz vardı. Onunla görüştüm. Besni’nin güzel olduğunu, tercihlerimiz arasına yazmamız gerektiğini söyledi. Bizlerde zaten Adıyaman memleketimiz Elazığ’a yakın, ulaşım yönünden bir sıkıntısı yok, çocuklarımız içinde iyi bir gelecek için geldik. Evliyim ve 2 tane de çocuğum var”

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber