Besni Eğitim Bayramı kutlamaları çerçevesinde bu yıl 4.’sü yapılacak olan Eski Besni Lisesi ve Ortaokulu Mezunları buluşması ve geleneksel pilav günü etkinliği için toplantı düzenlendi.
Toplantıya Eski Besni Lisesi ve Ortaokulu Mezunları buluşması ve geleneksel pilav günü etkinliği tertip komitesi Başkanı Akif Bahçeci ve komite üyeleri katıldı.
Yapılan toplantıyla ilgili konuşan Akif Bahçeci, “ Bu yıl 19.’su düzenlenen Besni Eğitim Bayramı etkinlikleri çerçevesinde ve Besni’nin eğitime verdiği önemi ortaya koymak için yapılan eğitim bayramına Atatürkçü Düşünce olarak biz her zaman destek veriyoruz. Bunun haricinde bizler Besni Ortaokulu ve Lisesi mezunları olarak farklı dönemlerden mezun arkadaşlarımızla bir araya gelerek bir tertip komitesi oluşturduk. Bu tertip komitesiyle bu yıl 4.’sünü yapacağımız Besni Ortaokulu ve Lisesi mezunları pilav günü buluşması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızda yıllar önce Besni’de görev yapmış öğretmenlerimizi ve okulumuzdan mezun olan arkadaşlarımızı davet ettik. 7 Ekim’de yapılacak Besni Ortaokulu ve Lisesi mezunları pilav gününde arkadaşlarımızla buluşarak hoş vakit geçireceğiz. Ayrıca yine bundan hariç olarak misafirlerimizi ağırlamak adına Besni Atatürkçü Düşünce Derneğinde bir sabah kahvaltımız olacak. Yine son zamanlarda Besni’de kurum ve kuruluşlarda Atatürk posteri ile ilgili bazı krizler yaşandı. Bizler bu krizlerin toplumu germemesi adına ve kurumların Atatürk posterimiz yoktur mazeretlerini ortadan kaldırabilmek ve onlara destek olabilmek adına İstanbul’da Besnili işadamları tarafından desteklenerek yaptıracağımız Atatürk posterlerimizi kurumlarımıza teslim edeceğiz” dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha