Geçtiğimiz yıl Eğitim bayramında hizmete açılması beklenen Besni Kongre ve Kültür Merkezinin tamamlanma süreci bilinmezliğini koruyor.

- YÜZDE 90'I TAMAMLANDI

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile Besni Belediyesi tarafından yaptırılan Gaziantep Yolu BETAŞ mevkiindeki Kongre ve Kültür Sarayı inşaatı yüzde 90’ın üzerinde tamamlanmasına rağmen neredeyse 1 yıldır bitirilemiyor.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayı sonundaki Eğitim Bayramında hizmete açılacağı duyurulan hatta birçok etkinliğin burada yapılacağı bayram davetiyesine bile yazılan Kültür Sarayı yaklaşık bir  yıldır tamamlanamadı.

Neredeyse yüzde 90’ı tamamlanan ve çok küçük eksikleri kalan Kültür Sarayı'nın neden bitirilmediği ise bilinmiyor.

Vatandaşlar Kültür Sarayı'nın akıbetini merak ederken, önümüzdeki Eylül ayının sonunda yapılacak olan Eğitim Bayramı etkinliklerinin nerede düzenleneceğini merak ediyor.

-CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN İSMİ VERİLMİŞTİ

Besni Belediyesi Meclisi aldığı karar ile 2017 yılında, 'Recep Tayyip Erdoğan Kongre Ve Kültür Merkezi' olarak belirlenen Kongre ve Kültür Merkezi kapsamında, 620 kişilik kongre salonu, amfi tarzda 220 kişilik konferans salonu, 160 kişilik konferans merkezi, sergi ve kokteyl gibi programların yapılabileceği 350 metrekare civarında fuaye alanı, iki tane cep sineması, 250 metrekare civarında da kültürel kompleks bulunan bina 11 ayda teslim edilecek ve 5 milyon 550 bin TL'ye mal olacaktı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha