Kadınlarda sık görülen kanserlerin başında gelen meme kanseri ve rahim ağzı kanserinde Sağlık Bakanlığı tarafında tarama programları yürütülüyor.

Bu kapsamda Adıyaman il sağlık müdürlüğü, fiziki yapı, cihaz ve ekipman olarak bağlı tüm sağlık tesislerinde hızla yenilenme ve hizmet kalitesini yükseltme gayreti içinde hareket edildiği bildirildi. 
Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Erdoğan Öz, İl Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları ile Besni İlçesinde görev yapan Aile Hekimlerinin katılımıyla gerçekleşen açılışta bir konuşma yapan Besni kaymakamı Ahmet Gencer, Mamografi ünitesinin ilk defa ilçeye kurulduğunu, birtakım teşhislerin erken konulabilmesi için önemli bir hizmetin Besni ilçesine kazandırıldığını belirtti.

Gencer, "Çalışmada emeği geçen sağlık çalışanlarına teşekkür ediyor ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Toplantıda bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Erdoğan Öz de meme kanserinin kadınlar arasında görülen en sık kanserlerden biri olduğunu, 40-69 yaş grubundaki kadınların 2 yıl ara ile düzenli olarak mamografi çektirmesinin kanserin henüz belirti vermeden tanı konması ve kalıcı bir iz bırakmadan erken dönemde tedavi edilmesinin önemini belirtti.

Öz, kanser taramaları için hassas yaş grubundaki bireylerin Aile Hekimleri , Sağlıklı Hayat Merkezi ve Kanser Erken Teşhis Merkezlerine (KETEM) başvurmaları gerektiğini söyledi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha