Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 2 aydır kapalı olan berberler yayınlanan genelgeyle 11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yeniden faaliyete başlıyor.

Randevu sistemi, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak çalışacak olan berberler için Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Besni’de berber esnafına içerisinde peşkil, havlu ve maske bulunan malzemeleri ücretsiz dağıttı.

Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, yaptığı yazılı açıklamada, "Tüm dünyada ve ülkemizde hızla yayılan koronavirüs salgını nedeniyle berber esnaflarımız yaklaşık 2 aydır iş yerlerini açamıyordu. Ancak yayınlanan genelgeyle belli kurallara uyularak esnaflara 11 Mayıs’tan itibaren iş yerlerini açabilecek. Bizde Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak esnaflarımızın yanında olmak düşüncesiyle içerisinde peşkil, havlu ve maske bulunan malzemeleri ücretsiz olarak hediye ettik. İnşallah bu salgını hep beraber kurallara uyarak atlatacağız. Şimdiden esnaflarımıza bol kazançlar diliyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha