Başkan İşitmen, 2 yıl boyunca oda olarak birçok hizmete imza attıklarını belirterek yaptıkları çalışmalar ve devam eden projeleri hakkında açıklamada bulundu.

-“HİZMET BİNAMIZI BÜYÜTTÜK”

Göreve geldikleri günden bu yana esnafların sorun ve sıkıntılarının giderilmesi için çalıştıklarını ifade eden İşitmen, “Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu olarak iki yıldan beri esnaflarımıza hizmet vermekteyiz. Oda olarak dolu dolu iki yılı geride bıraktık.

İlk icraat olarak esnaf ve sanatkarımızdan aldığımız maddi manevi güç ile esnaf odamızın yanında bulunan ve ziraat odası olarak hizmet veren binayı satın alarak, 40 m2 olan alanımızı 120 m2’ye çıkardık. Önümüzdeki günlerde buranın tadilatını gerçekleştirerek modern bir hizmet binasını devreye sokacağız.

Her alanda kalkınmanın eğitimden geçtiği bilinciyle elimizden geldiğince eğitime destek olmaya çalıştık. Okullarımıza yaptığımız çeşitli yardımların yanı sıra, Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine araç Arıza Tespit Cihazı, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanına Gaz Analiz VE Arıza Tespit Cihazı olmak üzere iki adet cihaz hibe ettik.” diye konuştu.

-“ÖĞRENCİLERİMİZE BURS DESTEĞİ VERİYORUZ”

Başkan İşitmen açıklamalarını şöyle sürdürdü:

 “Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi öğrencilerine ve odamız esnafı olup çocuğu üniversitelerde lisans eğitimi almaya hak kazanan öğrencilerimize burs desteği veriyoruz.

Çeşitli sebeplerden dolayı ekonomik sıkıntıya düşmüş esnafımıza karınca kararınca yardımlarda bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz. Oda faaliyetlerimizin ve esnafımıza yönelik duyuruların anında takip edilebilmesi için web sitesi oluşturuyoruz. Sitemiz yakın zamanda hizmete girecek. İlçemizin ve esnafımızın sorunlarının çözüme kavuşturulması amacıyla Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ve diğer kuruluşlarla çalışmalar yürüttük. Oda üyelerimizin resmi kurum ve kuruluşlardaki işlemlerinde tıkandıkları ve ihtiyaç duydukları anda kendilerine destek olduk."

-"SSK ve BAĞKUR PRİMLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN GİRİŞİMDE BULUNDUK"

SSK ve BAĞKUR primlerinin düşürülmesi için girişimlerine devam ettiklerini söyleyen İşitmen, “Yaşanan ekonomik durgunlukla beraber zor durumda olan esnafımızın Bağ-Kur ve SSK primlerinin düşürülmesi için girişimlerde bulunduk. Bu konudaki ısrarlı girişimlerimiz devam ediyor. Yerel esnafımıza sahip çıkmak amacıyla ulusal marketlerin sayılarının kısıtlanması noktasında çalışmalar yürüttük. Market sayılarının nüfus oranına göre belirlenmesi için talepte bulunduk. Konu ile ilgili Besni Belediye Başkanı Sayın Eyyup Mehmet Emre görüştük ve kendileri de gereken desteği vererek bizlerin yanında olduğunu dile getirdi. Desteklerinden dolayı başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.

Yine kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin ve zanaatların canlandırılması ve aktif hale gelmesi için proje hazırlığı içerisindeyiz." diye konuştu.

-"ODAMIZI EKONOMİK OLARAK DAHA İYİ HALE GETİRDİK"

 Esnaf ve Sanatkarlar Odasının ekonomik durumunu güçlendirdiklerini ifade eden İşitmen, “İlçemizin ağaçlandırılmasına ve daha yeşil bir görünüme kavuşmasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yürüttük. Önümüzdeki dönemde ''Esnaf ve Sanatkar Ormanı '' kurulması için çalışmalarımız devam ediyor.

Tüm bu çalışmaları yürütürken odamızın ekonomik durumunu da güçlendirdik. Oda olarak borcumuz bulunmamakta. Ben dahil olmak üzere yönetim ve denetim kurulundaki arkadaşlarımız maaş almıyoruz. Bu maaşlar daha önce belirttiğim öğrenci bursları ve maddi durumu iyi olmayan esnafımıza destek olmak için kullanılıyor.

Göreve geldiğimiz günden beri yönetim kurulundaki arkadaşlarım ve 1 personelimizle birlikte yürüttüğümüz bu çalışmalarımızda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca odamız kurulduğu günden itibaren, hayırlı görevlere vesile olan başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ebediyete intikal edenlere de yüce Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da sağlıklı ve mutlu günler dilerim.” dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha