21. Besni Eğitim Bayramı hazırlıkları kapsamında ziyaretlerini sürdüren BEV Başkanı İbrahim Bağış, Genel Sekreter Tülay Kurtlugil, Selvi Öcal ve Asım Öcal  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel’i ziyarette bulundu.

Sohbet havasında geçen ziyarette Besni'de eğitim genel durumu görüşülürken 21.’si düzenlenecek olan Besni Eğitim Bayramı hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu. 

-"BESNİ EĞİTİM BAYRAMI ULUSLARARASI OLMALI"

Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel,  "21. Besni Eğitim Bayramı'ndan itibaren Besni Eğitim Bayramı uluslararası olmalı. Daha önce yapmış olduğumuz bazı ziyaretler ile eğitim bayramımızın uluslararası bir nitelik kazanması için girişimlerde bulunmuştuk.  Besni Eğitim Vakfı Başkanımız İbrahim Bağış ile bu konu hakkında istişaremizi gerçekleştirerek atılması gereken adımları en kısa sürede gerçekleştireceğiz."dedi.

-"BESNİ BİRLİKTE GÜÇLÜDÜR"

Besni Eğitim Vakfı'nın  Besni'de önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan Demirel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yıllar önce Besni Eğitim Bayramını ilk gerçekleştirildiğinde 'Besni Eğitim Bayramı Dünyada Kutlanılan İlk Eğitim Bayramıdır' demiştik. Yıllar geçtikçe yapılan programlar gösterilen faaliyetler ile Besni Eğitim Bayramı'nın ne kadar değerli olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır. Burada Besni Eğitim Vakfı önemli bir misyon üstlenmiş ve bundan sonrada 'Eğitimin Davos'u olma yolunda da üstlenmeye de devam edecektir. Bu yıl ve bundan sonraki yıllarda yapılacak olan bayramlarda Almanak hazırlanarak sonuç bildirgesinin de yayınlanması dış ve iç paydaşlarımız için önemli ölçüde yarar sağlayacaktır. Ziyaretlerinden dolayı Sayın başkanımıza, Besni Eğitim Vakfı yönetimine ve Müdire Hanıma, Asım Öcal Bey'e ve Selvi Öcal hocama, Besni Eğitim Vakfı'nda görev süresini doldurmuş tüm başkanlarımıza ve yönetimlerine teşekkür ediyor, Besni'mizi eğitimde daha güzel yerlerde görme dileklerimle, Besni birlikte güçlüdür diyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha