Eğitim Bir Sen Besni Temsilciliği tarafından, 400’ü aşkın üye ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşen Tanışma, Dayanışma ve Öğretmenler Günü münabetiyle verilen yemekli etkinlikte buluştu.

Eğitim Bir Sen  üyeleri onuruna verilen yemeğe Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Eğitim Bir Sen üyeleri aileleriyle katıldı.

Sohbet havasında geçen yemekte yeni yönetim kurulunu tanıtarak konuşmasına başlayan Eğitim Bir Sen ilçe başkanı Halil Karakuş; Biz birlikte güçlüyüz sloganıyla çıktığımız bu yolda idealimize katkı sunan tüm eğitimci ve emekçilerimize katılımlarından dolayı müteşekkiriz. İlk defa kapalı bir ortamda 400’ü aşkın bir katılımla bizleri onurlandırdınız, Allah sizlerden razı olsun. Biz birlikte olduğumuz müddetçe gücümüze güç katacağız ve özlük haklarımız noktasında birçok kazanım elde edildi. Yine de öğretmenlere verilen hakların yetersiz olduğunu buradan yetkililere haykırıyoruz ve takipçisi olacağız. Emeğinin karşılığı parayla ödenmeyecek olan tek meslek öğretmenliktir. Bu değer ekseninde özelde tüm üyelerimizin genelde eğitim camiasının hakkını savunmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı günde birlikteliğimize vesile olan tüm üyelerimize ve eğitimci arkadaşlara tekrar katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

 

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, “Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu, insanı ve toplumu şekillendiren öğretmenlerin yılın bütün günlerinde değerinin bilinmesi gerektiğini vurgulayarak tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

 

Besni  Belediye Başkanı İbrahim Öztürk;  Öğretmenlik mesleğinin zorluğunun ve öğretmenlerin haklarının parayla ödenemeyeceğinin farkında olduğunu , öğretmen  sorunlarını ve fedakarlıklarını bildiğini söyleyerek, tüm öğretmenlerin bu özel gününü kutladığını dile getirdi.

Editör: Adıyaman Haber