Besni Devlet Hastanesi’nde yangın söndürme, mahsur kalan hastaların tahliyesi, yaralıların bir başka bağlık kuruluşuna sevk edilmesi gibi pratiklerin kazanılması, personel ve donanımların gözden geçirilmesi amacıyla tatbikat düzenlendi.

Tatbikata, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 Acil Servis görevlileri, AFAD ekibi ve hastane personeli katıldı.

Bahçede yakılan ateş itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Hastane katlarında mahsur kalan vatandaşlar ise itfaiye merdiveniyle aşağıya indirilirken, yaralılara UMKE ile 112 Acil Servis görevlileri tarafından müdahale edilip, ambulanslarla hastaneye taşındı.

Kapkaç olayına karışan kişi, hastane güvenliği tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Afet durumunda hastane bahçesine çadır kurularak, yaralılara müdahale edilirken, afette hayatını kaybeden bir kişini yakını cenaze aracında gözyaşları döktü.

Yapılan tatbikatta açıklama yapan Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Helli, “Devlet Hastanemiz sivil savunma hizmetleri kapsamında, hastane afet alanı uygulaması çerçevesinde her yıl rutin olarak Hastane Afet Planı (HAP) masa başı tatbikatı ve saha olarak yangın, deprem, acil afet, ve tahliye tatbikatı yapılmaktadır. Sağlık hizmetleri sunmak için, afet yönetiminin hazırlık ve zarar azaltma dönemini en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Hastane Afet ve Acul durum planı hazırlık ve zarar azaltma evrelerinde tehlikelerin belirlenmesi, risklerin ve kayıpların azaltılması amacıyla etkin bir planlama süreci hedef alınmıştır. Başta tatbikatın hazırlanıp yürütülmesinde büyük emek harcayan Besni Devlet Hastanemiz Sivil Savunma uzmanı Vakkas Öztürk’e ve emeği geçen hastane personeline, ilimizden ve çevre ilçelerimizden gelip tatbikatımıza destek olan ilk yardım ekipleri, AFAD, UMKE, 112 acil sağlık birimi, emniyet teşkilatımıza ve itfaiye ekiplerine teşekkür ederim” dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha