Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başhekim Yardımcısı Uzm.Dr. Burhan Dost, Palyatif Bakım Merkezi'nde uygulamaya başladığımız bu sistemde hastanın servise yatışı yapıldığında, hastanın koluna takılan dijital bileklik sayesinde hastaya yanlış ilaç uygulama hatası ortadan kaldırılıyor" dedi. 

"SİSTEMİN ÇALIŞMA PRENSİBİ"

Dost, "Sistem hem hastaya yazılan ilacı hem hastayı doğrulamadan asla tedavi uygulamasına izin vermiyor. Hemşirelerimiz hasta bilgilerini tabletlerle hasta başında alıyor. Doktorlarımız  gecenin hangi saatinde olursa olsun hastanın bütün tetkik ve tedavilerini cep telefonundan görebiliyor. Gerek görürse evden hastaya tedavi ekleyebiliyor. Böylece acil durumlarda zaman kaybına bağlı hasta zararı da en aza indiriliyor" diye konuştu. 

"ÖZEL UYARILAR VERİYOR"

Hastanede kurulan bu sistemin sürekli olarak sağlık çalışanlarına, kişiye ve kişinin hastalığına özel uyarılar vererek, hastaların doğru tedaviyi almalarına yardımcı olunduğunu aktaran Dost, " Hastanın önceden kullandığı ilaçlarla, doktorun yeni yazdığı ilaçlar arasında bir etkileşim varsa, hastanın tahlil sonucu neticesinde ilacın bırakılması ya da dozunun yükseltilmesi gerekiyorsa, kullandığı ilaçla birlikte yememesi gereken gıdalar varsa, hekimin yazdığı ilaca hastanın alerjisi bulunuyorsa, sistem doktorun ekranına ve cep telefonuna mesaj göndererek doktora hatırlatmada bulunuyor. Böylece ilaca bağlı hasta zararı da bu sistem sayesinde sıfıra iniyor. Hastalarımız akciğer filmini, tahlillerini taşımak ve evrak işleriyle uğraşmak zorunda kalmıyor, cihazlarımıza kurduğumuz PACS sistemi sayesinde bütün tetkikler sonuçlandığı anda doktorun ekranına düşüyor. Tekrarlayan istemlere gerek kalmıyor" şeklinde konuştu.

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"

Başhekim Op. Dr. Ali Helli ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sağlık Bakanlığı'nın da desteklediği ve Türkiye’de sayılı hastanelerin sahip olduğu bu seviyeye hastanemizi getirebilmek için kurduğumuz ekip ile gece gündüz çalışarak Medipol Üniversitesi tarafından yerinde ziyareti sonrası bu belgeyi hak ettik. Teknolojinin son hızla ilerlediği günümüzde hastanemiz olarak seyirci kalmamamız gerektiğini düşündük ve çalışmalarımıza başladık. Bu süre zarfında gerek hekim arkadaşlarım gerekse  Palyatif Bakım Merkezimiz hemşireleri , gerekse Bilgi İşlem Biriminde çalışan arkadaşlarımız yoğun bir gayret sarf etti. Bunların neticesinde HIMSS STAGE 6 unvanını kazandık. Bu konuda bizlere desteklerini esirgemeyen İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Öz’e ve tüm Besni Devlet Hastanesi çalışanlarına  bizlere bu gururu yaşatmalarından dolayı çok teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha