Koronavirüs salgını dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında 65 yaş üstü yaşlı gruplarına evden çıkma yasağı getirilmesinin ardından Besni Belediyesi tarafından evlerinde tek başına ikamet etmek zorunda olan yaşlıların ihtiyaçlarını gidermek adına “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturuldu. 

Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, “Tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması amacıyla temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere Vefa Sosyal Destek grubu oluşturuldu."dedi.

Başkan Emre, ikametlerinden ayrılmalarına kısıtlama, yasaklama getirilen, tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 112,155,156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirebileceklerini belirterek, "Ayrıca bu kapsamda belediyemizin 0416 318 10 09 ve 0416 318 16 36 numaralı telefonu 24 saat hizmetinizdedir. Değerli hemşerilerimiz evlerinizde kalmanız sizlerin ve sevdiklerinizin sağlığı için hayati derecede önemlidir. Lütfen zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım."şeklinde ifade etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha