Besni Belediyesi koronavirüs salgınını önleme tedbirleri kapsamında yayınlanan genelge ile kapatılan berber, bayan kuaförü, kahvehane, kıraathane, çay ocakları gibi iş yerleri için evraklarını tamamlayan iş yeri sahiplerine ödemelere başladı.

Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Koronavirüs salgını dolayısıyla yayınlanan genelge ile iş yerleri kapanan vatandaşlarımıza belediye olarak 300’er TL nakdi yardımda bulunacağımızı söylemiştik. Bugünden itibaren evraklarını tamamlayan esnaflarımıza nakdi yardım vermeye başladık.

Salgın dolayısıyla mağdur olan esnaf kardeşlerimizin ekonomilerine katkıda bulunabilmek adına imkânlarımız doğrultusunda 300’er TL nakdi destek veriyoruz. Esnaflarımızın zor durumda olduklarını biliyoruz. İnşallah bu salgından tez zamanda kurtuluruz ve yeniden esnaflarımızla ve vatandaşlarımızla bir araya geliriz.Belediye olarak esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olmak için var gücümüzle çalışıyoruz."

Belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere seçimden önce de vaatte bulundukları “Destek Kart” projesi ile ev ekonomilerine katkı sağlamak adına yardımlarını sürdürdüklerini ifade eden Emre, "Bu zor dönemde Belediyemizin tüm imkânlarını vatandaşlarımız için kullanıyoruz ve kullanmaya devam edeceğiz. Biraz daha sabır etmemiz gerekiyor, Allah’ın izni ile de Koronavirüs salgınından kurtulacağız. Vatandaşlarımızdan ricamız evlerinde kalmaları ve belirtilen tedbirlere uymalarıdır."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha