Besni Belediyesi meclis üyelerinin gündem dışı toplantısında alınan kararla Suriye’nin İdlib kentinde yaşanan çatışmalar nedeniyle bölgede zor şartlar altında yaşayan insanlara ulaştırılmak üzere un yardımında bulundu. 

Konu hakkında açıklamada bulunan Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, Esed rejimi saldırıları nedeniyle Suriye’nin İdlib kentinde kırsala göç etmek zorunda kalan ailelerin kamplarda hayatta kalma mücadelesi verdiğini kaydetti.

-"HER ZAMAN MAZLUMUN VE İHTİYAÇ SAHİBİ İNSANLARIN YANINDAYIZ"

Başkan Emre, "Bizlerde Besni Belediyesi Meclis üyelerimizle beraber aldığımız kararla orada yaşayan insanlara yardım amacıyla 200 torba un yolladık.  Bizler geçmişten bugüne kadar her zaman yardıma muhtaç insanlara devlet olarak yardım ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Daha öncede olağan üstü toplanan Belediye Meclis toplantımızda Türk ordusunun her zaman yanında olacağımıza Meclis üyelerimizin tamamıyla karar aldık. Çünkü bizler Türk Ordusu olarak her zaman mazlumun ve ihtiyaç sahibi insanların yanındayız. Bizim ecdadımız hiçbir zaman sömürgeci ve emperyalist bir devlet yapısı kurmadı. Ordu olarak her daim yardıma muhtaç insanlara gerek askeri, gerek gıda, giyim v.b gibi temel ihtiyaçların bulunduğu yardımlar gönderdik. Bugünde yanı başımızda süren bir çatışma var bizde Besni Belediyesi olarak Türk ordumuzu sonuna kadar destekliyor ve İdlib’te esed rejimi tarafından mağdur edilen yardıma muhtaç edilen insanlar için gereken yardımı yapıyoruz."şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha