Öztürk, Perre Haber Ajansına yaptığı değerlendirmede, yaklaşık 3,5 yıla aşkın görev süresinin olduğunu hatırlatarak, bu süreçten değerlendirilirse daha doğru olacağı kanaatinde olduğunu kaydetti.

O günlerde taahhüt ettikleri projelerin işlerine başlanması ve bir kısmının bitirilmesinin belli başlı bir yere getirmiş durumda olduklarını belirten Öztürk, "Bu hususta göreve başladığımızdan beri mevcut durumu gözden geçirip, ne yapacağımız ile ilgili eylem planı oluşturup, bundan sonraki süreç ile ilgili çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ettirdik"dedi.

- BELEDİYE'NİN ASLİ YAPMASI GEREKEN İŞLER VARDIR

Belediyenin asli yapması gereken işlerin olduğunu kaydeden Öztürk, "Şimdi belediyenin asli yapması gereken çalışmalar var. Yol, belediyenin asli görevidir. Kaldırımlar, alt yapı hizmetleri, bunlar belediyenin asli görevidir. Biz bu asli görevlerin yürütülmesi konusunda artık tamamlama aşamasını gelmiş durumdayız. Yaklaşık 27 kilometre civarında bir asfalt yapımı, 38 kilometre civarında statik kaplama asfalt yapımı, yaklaşık 285 bin metre kare civarında kilitli parke yol çalışması yapıldı. Bunun dışında 170 bin civarında kaldırım çalışması yapıldı. Bu çalışmalar ile beraber gerek Telekom, AKEDAŞ’tan gerekse de doğal gazdan kaynaklanan tahribatlara yönelik tamirat ve tadilat çalışmaları yapıldı. Bu da bize ciddi anlamda maddi bir yük getirmesi ve vatandaşta mağduriyet oluşması bakımından bunlarında biran önce bitirilmesi ile ilgili yoğun çalışma içindeyiz. Şuan şehrimizin en ücra noktasına kadar, en varoş bölgesine kadar 3-5 ev demeden vatandaşın doğalgaz isteğini harfiyen yerine getirmiş durumdayız. Yapı yasaklı alanlar da doğalgaz verilmezken, biz vermiş olduğumuz taahhütname ile oralara doğalgaz verilmesini sağlamış durumdayız. Bunlar vatandaşın talebi doğrultusunda, bizim hassasiyetimize yönelik yapmış olduğumuz çalışmalar, bu tamir ve tadilatları genel olarak hesaba kattığımız da ortalama bu tamiratların bir kısmı asfalt olarak, bir kısmı kilitli parke olarak yapıldı. Bundan dolayı 150 bin metre kare civarında tamir ve tadilat ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar var"dedi.

- PROJELER TAMAMLANIYOR

Projelerin çalışmalarının bitme aşamasına geldiğine dikat çeken Öztürk, şunları kaydetti:

"Şimdi hükümet ve devletle yapmış olduğumuz çalışmalar var. Bu çalışmaların bir kısmı belediyemiz, bir kısmı da ilgili kuruluşlarla yapılan çalışm. Enerjiyi yer altına alma ile ilgili çalışma, doğalgaz ile ilgili çalışma, bunla beraber Gümüşdere ıslah projemiz vardı. Bakanımızın önemsemesi doğrultusunda vekillerimiz başta Ahmet Aydın olmak üzere desteği ile biz Gümüşdere ıslah projemizi yüzde 95 seviyesinde tamamladık. Buradaki esas amaç; gerek kokuya yönelik su birikimlerinden kaynaklanan vatandaşın rahatsızlığını, gerekse taşkın koruma alanında riskli hususların ortadan kaldırılması, gerekse bu dere bitirildikten sonra buranın kenarında koridor şeklinde yeşil alanların, yürüme alanlarının, yeşil alanların oluşturulması hususunda bir çalışma, önünü açmış olduk. Şuan da park bahçeler müdürlüğü tarafından biten Gümüşdere islah projesi esas olmak üzere çevre düzenlemesini başlatmış durumdayız. Bu şehrimizin ana merkezinde  vatandaşın mezbelelik diye ifade ettiği, huzursuz olduğu alanı, insanların huzur bulduğu, mutlu olduğu bir sahaya dönüştürmekle ilgili çalışmanın önemli aşamasına gelmiş durumdayız"

- SPOR SAHALARI YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ

İlçedeki park çalışmalarına da değinen Öztürk, "Biz göreve başladığımızda çocuklarımıza yönelik, hatta çocuklarımız ile bağlantılı ev annelerine yönelik spor tesisleri yaptık. Bir vilayette bile spor tesisinin olmadığı yerlere nazaran, Besni bir şehir oldu. 16 tane semt sahası şeklinde okullarımıza, okullarımızda alanlar müsaitse yakın bölgelerine, bütün mahallerimize spor sahaları yaptık. Yaklaşık 1 milyon 950 bin TL civarında bir maliyetle şuanda geçici kabulü yapıldı. Tesisler şuanda faaliyette, artık çocuklarımız cadde ve sokaklarda top oynamadan kurtulacak. Geceli gündüzlü bu spor sahalarından istifade ederek spor şehri Besni olma noktasında önemli bir aşama gelmiş durumdayız. Bu proje tamamlandı. Çocuklarımız başta olmak üzere Besni ilçemize hayırlı olsun"diye konuştu.

- YEŞİL ALAN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Yeşil alan konusunda da önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Öztürk, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Yeşil alanlar ile ilgili çalışmamız var. Parklarla ilgili çalışmamız var. Göreve başladıktan sonra 3 adet parkımızı bitirdik. 3 adet parkımızı bitirmek suretiyle Haziran ayında bu yapmış olduğumuz parkların açılışını yapacağız. Yeşil Besni projesi kapsamında Merinos ailesinin öncülüğünü yaptığı yeşil bir şehir olma konusunda 3 yıla aşkın süredir yaklaşık 165 bin civarında bir ağaç dikimi sağlandı. Bu ağaç dikimi devam etmektedir. Bizim hedefimiz 5 yıllık görev süremiz içinde 300 bin civarında ağacı Besni’ye dikim sağlayarak, yeşil bir şehir olma konusunda önemli bir aşamaya gelmiş durumdayız. Bununda çalışmasına hızla devam etmekteyiz"        

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha