Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, yaptığı açıklamada, “Aslı Mensucatın inşaat yaptığı alanda benim burayı konut alanına çevireceğim ve sanayiden çıkartacağım diye bazı spekülasyonlar oldu. Ben spekülasyon yapan, dedikodu eden, iftira eden kardeşlerimizi hakimler hakimine havale ediyorum. Bu memlekette öncelikli iş ekmek kapısının sağlanmasıyla ilgili gayrettir. Kim bir çivinin üstüne çivi çakacaksa, bir katkı sağlayacaksa biz onun her zaman ayak turabı olacağız ve onun yanında olacağız. Bunun adı kim ve neyci olduğu bizim için hiç fark etmiyor. Sonuçta istihdamı arttıkça ve işçi çalıştırmakla ilgili kim varsa biz hep onun yanında olacağız. Biz alan arttırmayı hesap ederken, bazı ucuzluklar içerisinde bu alanı konuta çevirecekmiş, bu alanda iş yapacak ve iş çevirecekmiş, şöyle olacakmış, böyle olacakmış AK Partiye geçmesinin bile buranın karşılığında yapıldığı şeklinde o kadar ileriye gederek dedikodu ve iftira edilmesini ben Besni kamuoyuna ve vicdanına bırakıyorum dedi.

- BURASI SANAYİ ALANI

Burada çalışmaların devam ettiğini bildiren Öztürk, şunları kaydetti:

Burası bırak konuta çevirmeyi şu anda inşaatı hızlı bir şekilde devam edip bu tesisin faaliyete geçirilmesi düşünülüyor ve çalışılıyor. Yani böyle bir düşünce varsa bu inşaat neden devam ediyor? Neden bir iki ay içerisinde faaliyete geçmeyi hesaplıyor ve hedefliyor? Bunu da düşünmek lazım. Ben şunun altını çizerek söyleyeceğim. Biz bu tür kişilerin kendi hesaplarına, kendi hırslarına, kendi keyfiyetlerine Besni’nin hiçbir hakkını heba etmeyeceğiz. Bizim için asıl olan memlekettir, asıl olan istihdamdır, asıl olan şehrin kalkınmasıdır. Biz bu hususta her zaman denetime, takibe ve sorgulanmaya hazırız. Utanacak ve arkasında duramayacak bir işinde hesabında olmayız. Alnımız açık, duamız ve gayretimiz Organize Sanayideki çalışmalarımız bundan sonra hızla devam eder, istihdam artar ve işsizlik Besni’de kader olmaktan çıkar hepimizde mutlu oluruz. Şehrimizde hareketlilik ve bereketlilik ve güzel hizmetler olur diye inanıyor ve güveniyoruz.” 

 

Öztürk, Yenikent eski tekel depolarında yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

“Bulunduğumuz yerde tekel deposunun içerisinde faklı gözüküp de yol olarak açılacak bir alan. Burası 25 buçuk dönüm olarak Tekel deposunun içi resmi bir saha. Bu 25 buçuk dönüm alanda 2010-2011 yıllarında geçmişte burayı satın almak için çalışmalar yapıldı. O çalışmalarda Muvaffak olunamadı şimdi de o çalışmayı yapan adamlar bunun üzerinden dedikodu üretmeye başladılar. Şimdi burada hiçbir alan eksiltilmeden ve altını çizerek belirtiyorum. 25 buçuk dönüm olan alanın tümü “Yaşam Alanı” olarak Besni’ye kazandırılacak. Hiçbir şekilde konutla ilgili bağlantının hesabı söz konusu olmayacak. Buradaki olay 25 buçuk dönüm alanın içerisinde Yenikent’e ve farklı yerlerde de mülkiyeti olan benim şirketim ve farklı şirketle de kendi mülkiyeti ile ilgili anlaşma yapan Küçükbey ailesine ait. Yani bu 25 buçuk dönüm Tekel deposunun içerisinde 6 dönüm civarında bir mülkiyet ortaklık olarak Tekel deposunun içerisinde bulunuyor. Burası tamamen hazinenin ya da tekel işletmesinin mülkiyeti değil. Burada 6 dönüm şahıs mülkiyeti var. Şimdi biz Küçükbeylere ait şahıs mülkiyetini çıkartıp muafakatlarını almak suretiyle, çünkü burası daha önce parselizasyon işlemi gördüğünden hazine ve şahısların muaf fakatlarını almadan burada ikinci bir uygulama yapılamıyor. Bizde Küçükbey ailesiyle görüştük ve konut yeri vermek suretiyle Tekel deposunun içerisindeki alandan çıkın oradaki alanı terk edin sizinde işiniz görülsün ve Belediye olarak hedeflediğimiz ve vaat ettiğimiz, hemşerilerimize de sosyal alarak kazandıracağımız ve taahhüt ettiğimiz sahadaki çalışmamızın önü açılsın. Hazinede burada Küçükbeylere buranın istimlâk edilmesinden, işgal edilmesinden dolayı bedel ödeme külfetinden kurtulsun. Burada gerek Belediyenin gerekse içinde bulunan mülkiyet sahiplerinin ve gerekse de hazinenin sıkıntıları üçlü olarak çözülmüş, memlekete güzel bir sosyal alanı da kazandırmış olacağız

- İFTİRA ATIYORLAR

Kendisine iftira atıldığını savunan Öztürk, Yani burada benim ortağı bulunduğum bir şirketin konut yapacağı üzerinden spekülasyonlar, ucuzluklar, iftiralar ve dedikoduları gerek kamuoyuna, gerekse de o iftiraları edenlerin günahına ve boynuna yüklüyorum. Bunlar ayıptır ve sonuçta idareciyiz mutlaka eksik ve noksanımız olabilir. Ama bu eksik, noksan değil de iftira ve yıpratmaya yönelik keyfi bir ucuzluk içerisindeyse biz bu ucuzluklara hiçbir zaman teslim olmadık, boyun eğmedik, doğru bildiğimiz yolda devam ettik. Bir yanlış varsa elbette düzeltilir, yanlış anlaşılan bir şey varsa tamir ederiz. Kasıtlı yapılan dedikoduları da Besni halkının vicdanına bırakıyorum. Biz bu ucuzluklarda olmayız. Bizim ömrümüz bu memlekette geçti, ticaretle uğraştık. Utanılacak ve başımızı yere eğecek bir işin içerisinde olmayız ve olmadık. Bundan sonra da Allah’ın izniyle olmayacağız. Yakın zamanda bu muvaffak atları çözeceğiz. Küçükbey ailesinin varisleri 26 kişi var, 20 varisle konu çözüldü ve diğerleriyle de kısa zamanda çözülecek, onların taleplerini alacağız, taleplerini almak suretiyle de onların buradaki mülkiyetini çıkartacağız. Alanı 25 buçuk dönüm civarında temiz parsel olarak oluşturup hazineye müracaatımızla, kaymakamlığımız ve belediyemizle beraber burayı herkesin nefes alacağı, hanım ve hanımefendilerin, çocuklarımızın ve tüm halkımızın kullanabileceği çok güzel, modern bir yeşil alana, sosyal alana ve yaşam alanına çevireceğiz. Bunun heyecanı ve gayretini yüreğimizde hissediyoruz.  Belediye Meclisimizden yakın bir zamanda alacağımız kararla da burayı Besni halkımıza kazandıracağız şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber