Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, ilçede Cirit Meydan Mahallesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Eski Tarım Kredi Kooperatifi ve Belediye Düğün salonununda olduğu adalar , Gaziantep yolunda iki ada ve Gölbaşı yoluna bakan iki tane adayı da kapsayacak olan Kentsel Dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.
Öztürk, yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden beri son hızla kentsel dönüşüm çalışmalarına başladıklarını, bu konuyla ilgili belediyede ayrı bir birim oluşturduklarını ve çalışmalarda sona doğru gelindiğini bildirdi.

Öztürk, şöyle devam etti.
“Bilindiği üzere daha öncede gerek basın yoluyla, gerekse toplantılarımızda bu konuyla ilgili vatandaşlarımızı çalışmalarımız hakkında bilgilendirdik. İlk aşamada Cirit Meydan Mahallesi içerisinde bulunan alanı pilot bölge olarak seçtik. Çalışma yapacağımız alanda 23 bin 200 metrekare konut inşaat alanı ve 3 bin 300 metrekare ticaret inşaat alanı bulunmakta olup, dönüşüm sonucunda ortaya 37 bin 800 metrekare konut inşaat alanı ve 3 bin 500 metrekare ticaret inşaat alanı çıkarmayı planlıyoruz. Konuyla ilgili geçen günlerde gelen teknik ekip çalışma yapılacak alanda inceleme yaparak , mevcut yapıların bazılarından beton dayanımlarının tespiti için karot numuneleri, beton test çekici deneyi ve kolonların pas payları sıyrılarak cihazlarla ölçüm sonuçlarını belirten bir rapor hazırladılar. Hazırlanan bu raporu Ankara ziyaretimde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Dönüşüm Alanları Daire Başkanlığı’na bizzat kendim götürdüm ve bazı görüşmeler yaptım. Bu konuda Bakanlığın incelemesi tamamlanmak üzere. Sayın Bakanımızın onayından sonra konu Bakanlar kuruluna gelecek ve bakanlar kurulu kararı alındıktan sonra çalışmalara hızla devam edeceğiz”

– BESNİ PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ

Bu projenin Besni’ye çok katkısının olacağını vurgulayan Öztürk, “Bu projeyle pilot olarak seçilen bölgede ilçemizin ticari, sosyal ve ekonomik yapısında dönüşümün sağlanması ve ilçemizin gelişiminin artırılması hedeflenmektedir. Modern mimarisi, yenilenebilir enerji üretim ve kullanımı için gerekli alt yapısı, rekreasyon alanları, iş imkanları, herkesime hitap eden sosyal donatıları ve kendine özgün temasıyla Besni’nin ilk kentsel dönüşüm projesi olan bu çalışmaya çok önem veriyoruz. Amacımız tüm bunları yaparken taşınmaz sahiplerinin haklarının muhafaza edilmesi, düşük gelirleri ailelerinde ev sahibi olmalarını kolaylaştıracak finans modelleri oluşturmak ve yaşamakta olan hak sahiplerinin daha yaşanabilir alanda ikamet etmeye devam ederken hemde bu alanı modern hale getirmektir” diye konuştu.

BHA

Editör: Adıyaman Haber