Başkan Öztürk, Besni’nin eğitim alanında yapılan etkinlikler ile bayram havasında karşılandığı tek şehir olduğunu ifade etti.

 “Eğitim bayramı malumdur, 20’ci eğitim bayramını kutlayacağız" diyen Öztürk, şöyle konuştu:

"Dünyada eğitim adı altında bayramın yapıldığı tek şehir Besni’dir. Besni oldu, bitti eğitime önem veren, herkesin okumuşluğunu ön planda tutan, maddiyata da bakılmaksızın eğitimin ön planda olduğu bir yapı var. Bu da köylüsü, beldelisi, şehir merkezlisi, fakiri, zengini fark etmez bir şekilde eğitim hizmeti yapmaya çalışmakta, bizde bunu bayramla örtüştürmek suretiyle daha da heyecanlı bir hale getirmeye çalıştık. Bunu Besni Belediyesi, Besni Kaymakamlığı ve İstanbul'da bulunan Besni Eğitim Vakfıyla birlikte yaptığımız bir çalışma ile güçlü bir koordinasyonla ama işin esas ağırlığı hem maddi anlamda hem de manevi anlamda birazda Besni Belediyesi’nin üzerinde. Biz burada kültürel etkinlikte eğitim alanındaki çalışmalarla beraber birleştirerek yaptığımız bir çalışma, halkın katılımının üst seviyede olduğu, bir etkinlik, kortej yürüyüşünden sonra inşallah ümidim öyle bir sözlü bir mutabakatımız oldu.” 

-"Dolu Dolu İki Gün Halkımızı Bekliyor"

Öztürk, Eğitim Bayramı kapsamında yapılacak etkinliklere değinerek, şu bilgileri verdi:

“Sayın Gençlik Spor Bakanımız Muhammed Kasapoğlu beyefendi ile ümidimiz bakan beyinde katılımıyla birçok üst düzey bürokratın, vekillerimizin, halkın bir bütünlük içerinde yaşayacağı bir etkinlik. Sayın İbrahim Erdemoğlu ailesinin Merinos ailesinin yönetim kurulu başkanı ‘adım adım hayat adı’ altında yapmış olduğu hayat mücadelesinin anlatan bir söyleyişi var. Gençlerimizi özellikle hitaben yapılacak. Bu kapsamda ve yine Milli Eğitim Bakanlığı Arge daire başkanımız bir söyleşisi olacak. Birkaç akademisyen kardeşimizin bu kapsamda halka yönelik söyleyişi olacak ve toplu açılışlar olacak. Kongre merkezimizin açılışı, 16 tane spor tesisimizin açılışı, yüzme havuz projemiz, temel atma töreni, 4 adet parkımızın, çocuk parkımızın, mahallelerimize yaptığımız parkın açılışı, şire pazarı ve oduncu pazarı yaptığımız dış cephe düzenlemesi çalışmamız tamamlanmış olmasından kaynaklanan bir açılış, nikah salonu faaliyete geçmiş olacak. İnşallah 1 hafta içerisinde oranın açılışı, böyle belediyenin hizmetleri yönündeki yapmış olduğumuz çalışmaları Eğitim Bayramıyla bütünleştirerek bir açılış programlarımız var. Tek noktanın açılışını yapıp hepsini birlikte sağlamış olacağız. Dolu dolu iki gün ve akşamda ilk gün cuma günü ayın 28’nde Besni’nin yetiştirdiği ünlü pop sanatçılarından Kenan Kızıldağ hemşerimizin bir statta konseri olacak. Arkasından kıymetli hemşerimiz ünlü sanatçımız Latif Doğan bey müzik programı olacak. İkinci gün yine statta halkımız bu etkinlikleri hepsini kabul ediyor, benimsiyor ama müzikte bu işin bütünleşen tarafı. Ertesi günde yine ünlü sanatçımız Tuncay Okutan’ın bir konseri ve arkasından da yine Yudum diye tanıdığımız ünlü sanatçımız hanımefendi kardeşimizin vereceği bir müzik etkinliği ile ertesi gün Pazar günü bir kahvaltı programımızla birlikte eğitim bayramını sonlandıracağız. Eğitim bayramı ilelebet devam edecek bir bayram. Besni’yle artık özdeşleşmiş. Uşak'tan, Gaziantep’ten, İstanbul’dan ve Türkiye’nin birçok yerinden Besnili hemşerilerimizin katılacağı bu bayramda buluştuğu, bir nevi de hasret giderdiği bir bayram. O hasretle, o etkinliklerle beraber Besni güzel bir kaynaşmayı Eğitim Bayramında sağlamış oluyoruz. Şimdiden inşallah güzel bir etkinlikle bu bütünlük sağlama noktasında bir başarı elde etmiş oluruz.” 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha