-"BORÇLU DEĞİL,BATIK BİR BELEDİYE DEVRALDIK"

Besni Belediye Başkanı seçilen Eyyup Mehmet Emre, 31 Mart yerel seçimlerinde % 45 oy oranı ve en yakın rakibine 2 bin 413 fark atarak, mazbatamızı alır almaz sıkı ekonomik tedbirlerle işe başladığını belirterek, “Ancak gördük ki; borçlu belediye değil, batık bir belediye devralmışız. Ekibimizi oluşturma gayretinde olarak, canla başla mesai kavramı gözetmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz.”dedi.

-"ÇEVRE İLÇELERİN EN FAZLA PERSONEL GİDERİNE SAHİBİZ"

İlçemize iller bankasından gelen paranın yüzde 80’nin personel maaşına harcandığını ifade eden Başkan Emre, şöyle devam etti:

“Kahta, Gölbaşı gibi büyük ilçeler ile gelir gider oranlarını karşılaştırdığımızda en yüksek personel gider oranının Besni’de olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte bakanlık onayı alınmadan belediyeye teknik eleman olarak alınan sözleşmeli teknik personelin bu usulsüzlüğün devam ettirilmemesi adına sözleşmeleri feshedilmiştir. Burada hiçbir belediye personelimizi mağdur etmek gibi bir gaye asla söz konusu değildir. Besni halkı bizden hizmet beklemektedir. Belediyeyi çalışamaz hale getiren, birimlerin hizmet alanını tıkayan yönetim anlayışına hızlıca son vererek halkımızı hak ettiği hizmet ile buluşturacağız. Bu sebeplerden dolayı belediye bünyesinde çalışan 177 taşeron personel ile seçimden önce yapılan toplu sözleşmenin içeriğindeki bazı maddelerle ilgili bakanlık düzeyinde çalışmalar başlattık. Yine tekrar etmek gerekirse hiç kimse seçim öncesi insanlara maddi anlamda sosyal hakkınızı iyileştireceğim diyerek azim bir şehrin hakkını ve hukukunu heba edemez. 32 bin nüfusuyla Besni’nin her ferdinin alacağı hizmeti sadece belli sayıdaki insana peşkeş çekmeyi hiçbir yönetim anlayışıyla bağdaştıramıyoruz.”

-"8 ŞUBAT 2019’DAN 1 NİSAN’A KADAR 1,5 MİLYON LİRA BORÇLANMA VAR"

Başkan Emre, 2014-2019 yıllarında yapılan harcamalar ile ilgili meclis oluru ile komisyon kurulduğunu belirterek, “Şubat’ta emanete alınan esnaf borcu ve elektrik borcu 6 milyon lira iken, 1 Nisan itibariyle bu borç 7,5 milyonu aşmış olmasının izah edilebilir bir tarafı yoktur. Bütçe çok kötü yönetilmiştir. İşler çok pahalıya yaptırılmıştır. Neden çok para harcandığını denetim komisyonu raporunda görüyorsunuz. Çok abuk sabuk keyfi harcamalar var. Son üç ayda sadece bir firmaya 120 bin lira civarında kum gibi şeylerle fatura kesilmiş, Besni’de her taziyeye yemek yaptırılmış gibi sadece bir yemek şirketine 264 bin liralık yemek faturaları düzenlendiğini tespit ettik. Böyle göstermelik harcamaların izah edilebilir bir tarafı yoktur.”dedi.

-"BELEDİYEDEN ALACAĞI OLAN 202 FİRMA VE ŞAHIS VAR"

Besni Belediyesi tarafından beş yılda yapılan yatırımları teknik kişilere hesaplattırdığı belirterek sözlerine devam Başkan Emre, şunları kaydetti:

“Yaptığımız detaylı incelemeler çerçevesinde semt sahaları, Kongre Merkezi ve Havuz projelerinin tamamının 8 milyon TL’ye, bugünün piyasa fiyatlarıyla yapılabileceği çıkıyor. Hadi şaşırmış olalım, 9 milyon lira olsun. 13-14 milyon lira kullanarak karşılığında sadece 6 milyon lira yatırım yaptıysanız, burada bir sorun var demektir. Bütçe çok kötü yönetilmiştir. İşler çok pahalıya yaptırılmıştır akla ziyan harcamalar var. Sadece 2018 yılında başkanlık makamının temsil giderleri kaleminde 700 bin lira harcanmış. Belediyeden alacağı olan 202 firma ve kişi var. Bunlardan 9 firma alacaklarından dolayı icra işlemi başlatmış olup 1,5 milyon lira civarındadır. Hem gırtlağınıza kadar borcun içerisinde olacaksınız hem de hala savurganca para harcamaya devam edeceksiniz. Burada kim iyi niyet arayabilir. Belediyeyi borç batağına sokarak yönetilemez hale getirmenin vebalinin hem bu dünyada hem de ahrette sorulacağına inanıyoruz. Bütçe emanetlerinde 5 bin liradan daha az alacağı olanlara bile ödeme yapılmadığı görülüyor. Tabir caizse Belediye şu anda uçan kuşa bile borçlu. Belediye, esnafımızın güven içerisinde ticaret yapacağı bir kurum olmalıdır. Hemşerilerime söz veriyorum bu sıkıntıları doğru yöntemler ve azami gayretlerle aşacağız inşallah.”

Kaynak : PHA

Kaynak: pha