-“GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ OLARAK YOLA ÇIKTIK”

Belediye toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanı Emre’nin yanı sıra başkan yardımcısı Mehmet Kasap, belediye meclis üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Bu tür toplantıları sürekli hale getirmeyi planladıklarını belirten Başkan Emre;  “Altı ayda bir yapmayı planladığımız bu toplantı ile Belediye olarak yaptığımız hizmetleri medya ile paylaşmayı düşündük. Malumunuz 31 Mart seçimlerinin üzerinden yaklaşık altı ay kadar bir süre geçti. Biz bu yola gönül belediyeciliği olarak yola çıktık. Bununla beraber hem vatandaşımızın kalbine girebilmek hem de memleketimize güzel yatırımlar yapabilmek için bir takım çalışmalar yaptık. Tabi bu süreç içerisinde insan olmamız hasebiyle bizlerin de eksikleri, kusurları, kabahatleri elbette ki vardır, bundan sonra da olacaktır ama biz bu eksiklerimizi ve hatalarımızı en asgariye düşürerek ilçemize güzel hizmetler ve eserler kazandırma noktasında bir gayret içerisinde olduğumuzu ve olacağımızı buradan sizlerle paylaşmak istiyorum.” diye konuştu.

-“ÖĞRENCİLERİMİZE BURS İMKANI SAĞLADIK”

Meclis oturum ücretlerini almayarak elde edilen gelirle öğrencilere burs imkanı sağladıklarını aktarak Emre şöyle devam etti;

“Gönül belediyeciliği demiştik, bu anlamda seçimi kazanmamızın hemen akabinde aldığımız kararla çiçek kabul etmediğimizi ve açtırdığımız hesap numarasıyla bize çiçek göndermesinler, çiçeğin parasını buraya yatırsınlar ve bizde bunların ücretlerini öğrencilerimize burs olarak verelim diye bir karar almıştık. Ciddi anlamda bir yekûn teşkil etti ve biz bunu da kısım kısım öğrencilerimize burs olarak aktarmaya başladık. Bununla beraber yine belediye meclisinde aldığımız bir kararla oturum ücretlerini almama ve bu ücretleri de yine öğrencilerimize burs verme adına harcayacağımızı daha öncede açıklamıştık. Bu kararı Allah’a hamdolsun uyguluyoruz, uygulamaya da devam edeceğiz.”

-“BELEDİYEDE PARMAK İZİ VE ARAÇ TAKİP SİSTEMİ” 

Besni Belediyesine ilk kez parmak izi ve araç takip sistemini getirdiklerini dile getiren Emre; “İlk geldiğimiz zaman personel noktasında bir çalışma içerisine girdik. Besni Belediyesinde bir ilk olan parmak izi sistemini getirdik. Böylelikle mesainin giriş çıkış saatlerini kontrol altına alarak personelimizin de belli bir nizam ve intizam da çalışmasını sağladık. Bununla beraber belediyelerin en büyük giderlerinden biri de mazot gideridir. Bunu da kontrol altına alabilmek amacıyla araç takip sistemi getirdik ve sistemi araçlarımıza yerleştirdik. İlgili müdür arkadaşlarımız, ben ve belediye başkan yardımcılarımız telefonumuza indirdiğimiz bir uygulamayla hangi aracımızın nerede olduğunu, kaç kilometre süratle gittiğini, anlık yakıt tüketimine kadar hepsini takip ederek Besni Belediyesinin araçların mazot tüketimine ve fuzuli yerlerde dolaşmalarına bir açıdan da mani olduk. 
Ramazan ayında yine gönül belediyeciliği kapsamında işadamı hemşerilerimizle bir araya gelerek Besni’deki mahallelerimizde iftar programları düzenledik. Çok güzel katılımlar, neticeler ve geri dönüşler aldık. Tabi Besni’nin sorunları arasında en büyük sorunlarından bir tanesi de yol problemidir. Maalesef Besni’nin mahalle yollarının hiçbirinde düzgün diyebileceğimiz kriterlerde bir yolumuz bulunmamakta. Bununla da ilgili bir takım çalışmaların içerisine girdik. Özellikle Gaziantep Caddesi dediğimiz belediyenin önünden başlayıp Merinos kavşağına giden güzergahtaki yama ihtiyacı olan yerlerin yamalarını yaptık. Erdemoğlu, Hasan Tütün ve diğer mahallerimizde ki yollarda yama ihtiyacı olan yerlerin yamasını yaptık. Kilit taşı noktasında tamiratlara hassasiyet gösterdik. Tabi bunların hepsi belediyenin bütçesiyle alakalı olan şeylerdi ama ben burada il başkanımıza ve ilçe başkanımıza teşekkür ediyorum. Onların gayret ve destekleriyle biz bunları belediyenin bütçesine bir yük getirmeden çözdük bugüne kadar, inşallah bundan sonra da aynı şekilde çözeceğiz.” ifadelerini kullandı.

-15 TEMMUZ’U HAMZIYAN’A BAĞLAYAN YENİ ÇEVRE YOLU

Yapacakları çalışmayla 15 Temmuz Şehitler Mahallesi ile Oyalı Mahallesi arasında yeni bir çevre yolu açacakları belirten Başkan Emre; “Yeni yol ihtiyaçları vardı. İlçemiz gün geçtikçe büyüyor. Büyüdükçe de yeni yollar açmamız icap ediyor. Bu anlamda yeni devlet hastanemizle 4. Etap Toki’nin arasına yeni bir yol açtık. Onun haricinde Opet Petrolün karşısında yeni bir yol açtık. Hasan Tütün Mahallemizi 15 Temmuz Şehitler Mahallesine bağlayan güzergahta yeni bir yol açtık. Bunların bir kısmının asfaltlama çalışmaları bitti, bir kısmının ki de devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde de 15 Temmuz Şehitler Mahallemizi Oyalı (Hamzıyan) Mahallemize bağlayan bir çevre yolu açacağız. Yaklaşık 30 metre genişliğinde bir çevre yoluyla Besni’ye ikinci bir çevre yolunu da kazandırmış olacağız. Bu yıl hedefimiz orayı stabilize olarak açabilmek, inşallah önümüzdeki yıl da yetiştirebilirsek oranın asfaltını yaparak vatandaşımızın hizmetine sunabilmek olacak.”dedi

-“BU YIL 3 ADET PARKI FAALİYETE GEÇİRECEĞİZ”

Emre konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Park ve bahçelerde arkadaşlarımız çalışmalarını devam ettiriyorlar. Özellikle bu sene içerisinde üç tane yeni parkımızı faaliyete geçireceğiz. Bununla beraber mevcut park yerlerindeki bazı tamiratları yaptık. 3. Etap TOKİ bizim Sarhan mahallemizdeki en çok sıkıntılı olan yerlerden bir tanesi,  oranın da içerisinin sıcak asfaltını yaptık. Daha öncede gündeme gelen Besni Belediyesinin parasını ödemediği için Kahramanmaraş’ta rehin tutulan kepçesinin de borcunu ödeyerek getirdik. Bunlar basit şeylerdi ama bugüne kadar ihmal edilen şeylerdi. 
Atık pillerin toplanmasında Türkiye birincisi olduk. Bunun gururunu hep beraber yaşadık ve bunu da emeği geçen kardeşlerimize masa tenisi ve masasını hediye ederek arkadaşlarımızı onure ettik. Bununla beraber kilitli parke ve sıcak asfalt çalışmaları kapsamında şehrimizin muhtelif yerlerinde asfaltlama yaptık. Yine bu süreç içerisinde belediyeler birliğinden sağ olsun Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Hanımın gayretleriyle bir tane sıfır kepçe aldık.” 

-“4. ETAP TOKİ’NİN ULAŞIM SIKINTISINI ÇÖZDÜK” 

4. Etap TOKİ’de vatandaşların ulaşım sıkıntısını giderdikleri dile getiren Emre; “Biz belediyeye geldiğimiz günden itibaren yine vatandaşlarımızın serzenişte bulunduğu konuların bir tanesi de yine 4. Etak TOKİ’de ki vatandaşların ulaşım sıkıntısıydı. Daha önce bu ulaşımı belediyenin araçları karşılıyordu. Biz dolmuşçu arkadaşlarla yaptığımız görüşme neticesinde onlara orada bir yer tahsis ederek dolmuşların başlama noktasını 4. Etap TOKİ’ye getirdik ve oradaki vatandaşlarımızın ulaşım sıkıntısını gidermiş olduk. 

Pınarbaşı Deresiyle ilgili olarak malumunuz Devlet Su İşlerinin orada bir yatırımı olmuştu. Bununla beraber bizde hem derenin ağaçlandırılması hem de ıslahıyla ilgili çalışmalarımızı yaptık, az bir kısmı kaldı inşallah önümüzdeki günlerde bu çalışmaları bitirip orayla ilgili ilerde yapacağımız projelere bir alt yapı oluşturmuş olduk."dedi. 

-“HASTANE TAKSİ VE ÇARŞAMBA PAZARI”

Başkan Emre şöyle devam etti:

 “Sosyal belediyecilik anlamında Besni Devlet Hastanesine bir araç tahsis ettik. Dolmuşların çalışmadığı saatlerde gece saat 23:00 ile sabah saat 07:00 arasında bizim aracımız orada aracı olmayan vatandaşı hastaneden alıp eczaneye oradan da evine götürme noktasında daha önce Besni’de olmayan bir hizmeti vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Olumlu da tepkiler aldık, ciddi anlamda da çalışıyor. Vatandaşın mağduriyetini ortadan kaldırabilmek için yaptığımız bu çalışmayla vatandaşlarımız bu hizmetten ücretsiz olarak faydalanıyor. 

Özellikle Yenikent bölgesinde bir Pazar yeri ihtiyacı olduğunu vatandaşlarımız bize söylemişlerdi. Bu anlamda o bölgede Çarşamba Pazarı kurduk. Kurulan pazara vatandaşlarımızın yoğun ilgi ve alakasını gördük. Bu ilgi bizi memnun etti, geç kalınmış bir uygulamaydı, bu uygulamayı da vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yine kendi imkanlarımızla çöp kovaları yaptık ve bunları şehrimizin muhtelif yerlerine yerleştirdik. Daha önce de belirttiğim gibi bu yapılan çalışmaların önemli bir kısmını belediyenin bütçesine yük getirtmeden sağ olsun il başkanımız, ilçe başkanımız ve milletvekillerimizin desteğiyle yaptık."

-“HİDROELEKTRİK SANTRALİNİ BELEDİYEYE KAZANDIRMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”  

Besni Belediyesine gelir sağlamak adına Değirmençayı Hidroelektrik Santralini belediye bünyesine kazandırdıklarını aktaran Başkan Emre; “Besni Belediyesinin en büyük gider kalemi elektrik. Biz geçen ay 493 bin lira elektrik faturası ödeyen bir belediyeyiz. Her ay da bu oran giderek yükseliyor. Bunun önüne geçebilmek için bir çalışma ve gayret içerisine girdik. Daha önce Kayseri Büyükşehir Belediyesinden Erciyes Elektriğin işletmiş olduğu Değirmençayı Hidroelektrik Santralini Allah’a hamdolsun Besni Belediyesine kazandırdık. Buranın elektrik üretimi 270 KW, şuanda bizim arkadaşlarımız bunun 500 KW’ya çıkabilmesi için bir çalışma içerisindeler. Besni Belediyesine bir gelir imkanı sunduk. Bizim belediyenin gelirlerini artırabilmek için tedbirler almamız icap ediyordu. En büyük gider kalemimiz olan elektrik hususunda böyle bir imkanı belediyemizle kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”dedi

-“SUGÖZÜ’NDE YENİ ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK” 

Mehmet Emre; “Yine bize önemli ölçüde gelir kaynağı olabilecek ve Besni’nin çehresini değiştirecek olan Sugözü mesire alanı daha önce İl Özel İdaredeydi. Bizim girişimlerimiz neticesinde Besni belediyesine devroldu. Şuan imza aşamasında, önümüzdeki günlerde vali beyin imzasıyla beraber burası da Besni belediyesinin uhdesine geçmiş olacak. Sugözü’nden Değirmençayı hidroelektrik santraline kadar olan güzergahta bir proje kapsamında çalışma yapmayı düşünüyoruz. Orası güzel ve turizme kazandırılması gereken bir kanyon, sadece Sugözü olarak değil belirttiğimiz güzergah üzerinde bir yürüyüş yolu yer yer de banklar yerleştirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı düşünüyoruz.”ifadelerini kullandı.

-“TEKEL DEPOLARININ YERİNE MİLLET BAHÇESİ”

Atıl durumda bulunan Tekel Depolarının yerine millet bahçesi yapacaklarını ifade eden Başkan Emre; “AK Parti Adıyaman Milletvekilimiz Ahmet Aydın Beyin yoğun gayretleriyle Besni’nin en güzel yerlerinde biri olan Tekel depolarını biz Besni Belediyesine ve Besni halkına kavuşturduk. Önemli bir hizmet, bugüne kadar gerçekleştirilmesi istenen fakat yapılamayan bir şeydi. Bunu da başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ekonomik değeri yaklaşık 20 milyon TL diye tahmin ettiğimiz bu yerin Besni Belediyesinin uhdesine geçmesi de bizlere ayrı bir gurur kaynağı oldu. Biz de yaklaşık 20 dönüm olan Tekel depolarının yerini Millet Bahçesi olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. İnşallah Çevre ve Şehircilik Bakanlığına hazırlayacağımız projeyle beraber önümüzdeki seneden itibaren oranın çehresini değiştireceğiz. Vatandaşlarımızın nefes alabileceği alanları oluşturacağız.”diye konuştu.

-“HEDEFİMİZ BORÇSUZ BİR BELEDİYE”

Göreve geldiği günden bu yana esnafa 2,5 milyon lira borç ödediklerini ifade eden Emre; “Bizim amacımız memleketimize hizmet etmek. Bu amaçla çalışıyoruz. 19 Mart 2019 tarihi itibariyle esnafa olan borcumuz 6 milyon 309 bin TL, 2 Ekim 2019 tarihi itibariyle bizim esnafa olan borcumuz 3 milyon 964 bin TL yani yaklaşık 2,5 milyon TL civarında bir borç ödedik. Hedefimiz borçsuz bir belediye, bu amaç için çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki beş yıl neticesinde biz Besni Belediyesinin borcunu daha mantıklı seviyelere çekerek ilçemizdeki hizmeti daha hızlı bir hale getirmek, Besni Belediyesinin de hem içerideki hem de dışarıdaki itibarını yükseltebilmektir."dedi.

 
Yaklaşık 1,5 MW’lik güneş enerjisi sistemi üzerinde çalıştıklarını kaydeden Emre,şöyle devam etti:

"Önemli mesafeler kat ettik. Hedefimiz bu sene içerisinde bunun 500 KW’sının ihalesini yapabilmek, 1 MW’yı da önümüzdeki sene içerisinde ihalesini yapabilmeyi amaçlıyoruz. Bununla beraber seçim döneminde de bahsettiğimiz 3,2 milyon Euro tutarındaki MADAD projesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Projede sadece kanalizasyon döşenmesi vardı ama yoğun gayretlerimiz neticesinde arıtmayı da bu işin içerisine dahil ettik. Hedefimiz önümüzdeki yıl içerisinde ihalesini yapmak bu ihaleyle beraber Yenikent’teki kanalizasyon altyapı problemini ortadan kaldıracağımız gibi Besni’nin aşağı mahallelerinden gittiğiniz zaman burnunuza gelen kötü kokularında inşallah önüne geçmiş olacağız. Milletimizin önünden kaçmayarak esnaf ziyaretlerimiz devam etmekte. Ne kadar çok vatandaşımızı dinlersek bizler o kadar çok memleketimizin sorununa çare olacağımıza inanıyoruz."

-“KÜLTÜR MERKEZİ, YÜZME HAVUZU VE GENÇLİK MERKEZİ ÖNÜMÜZDEKİ YIL FAALİYETTE” 

Yarım kalan çalışmalarla vatandaşların tepkisini alan Kültür Merkezi, yüzme havuzu ve gençlik merkezinin önümüzdeki yıl faaliyete başlayacağını aktaran Emre; “İlçemizde yarım kalan kültür merkezi, yüzme havuzu ve gençlik merkezi var. Bunlar maalesef yarım kalan inşatlarımız. Biz göreve geldikten sonra Nisan ayı içerinde kampa çağırmışlardı. Bu kampta Gençlik ve Spor bakanımızla görüşme imkanı bulduk. Gençlik merkezinin durumunu bakanımıza arz ettik. Oradan müspet bir netice çıkaracağımıza inanıyorum. Müteahhitlerin işi yarıda bırakması ciddi anlamda bizi sıkıntıya sokuyor. Orayla ilgili bir tasfiye kararı alınmış, tabi bu işlerin bir de hukuki süreçleri var. Bu süreçler eklendiği zaman biraz zaman uzuyor.  Bu çalışmaları takip ediyoruz. 

Kültür Merkeziyle ilgili belediyenin yaklaşık 1 milyon civarında bir borcu var. Bununla ilgili finansman boyutunu çözmeye çalışıyoruz. Bu sorunları çözdüğümüz zaman ümidim odur ki önümüzdeki sene faaliyete geçirip açılışını hep beraber yapmak. Yüzme havuzuyla ilgili de müteahhitten kaynaklı bir sıkıntımız olduğu gibi belediye olarak yaklaşık 800 bin lira civarında oraya da borcumuz var. Bu maddi hususları çözdüğümüz takdirde gerek kültür merkezi gerek yüzme havuzunda bir sıkıntı yaşamadan önümüzdeki sene içerisinde faaliyete geçireceğiz.”şeklinde ifade etti.

-“BESNİ GİRİŞİNDEKİ YOLLARDA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK”

Emre konuşmasını şu ifadelerle tamamladı; “Yine yollar konusunda gerek Gölbaşı gerek Adıyaman gerekse de Gaziantep girişindeki yollarda ödenek noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. En kısa sürede bu yol problemini çözmek bizim boynumuzun borcu. Müteahhit şuan çalışıyor, sizlerde görüyorsunuzdur viyadük çalışmalarının olduğu bölgede. Gölbaşı yolunun genişletilmesiyle ilgili de çalışmalar başlayacak. Yapacakları çalışma bizim Erkenek içme suyunun borularının geçtiği güzergahta, orada bizlerde ufak bir sıkıntı yaşayacağız. İnşallah o sıkıntıyı da çözersek yolu genişletme anlamında çalışmalar başlayacak ve orası üç şeritli bir yol olacak. Tabi bunların hepsi parayla olacak şeyler, maddi sorunları çözmek adına bir gayret içerisindeyiz. 

Altı aylık çalışmalarımızı ayrıntısına girmeden özetlemek istedim. Bu süreçte bize destek olan başta Ahmet Aydın Bey olmak üzere tüm milletvekillerimize, il başkanımıza, özel idare genel sekreteri ve valimize, ilçe başkanımıza ve belediyemiz birim amirleri ve personellerimize teşekkür ediyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha