Başkan Öztürk, aday seçiminde önemli olan düşüncenin vatandaşın görüşü olduğunu aktararak,  “Şimdi partiden adaylığı genel merkez belirler. Ama partinin adayını belirlemesinden önce vatandaşın terazisi sonuçta partilileri de ilgilendirir beni de ilgilendirir. Önce vatandaşın terazisi önemlidir. Şimdi dört buçuk yıla yaklaşmış olan görev süremizde birçok sıkıntılar yaşadığımız bazı olumsuz yansımalarla bizi yıpratmaya çalıştılar. Birçok durumlarla karşılaştık sürekli halkın içerisinde uzakta kalmamaya çalışan gücüm yettikçe de memleketi tanıyan bilen birisi olarak elimden gelen hizmetleri şehrimize kazandırmaya çalıştık. Bu çalışmalar kapsamında ben aday olup olmamaktan ziyade bu çalışmaları yaklaşık 1 2 ay içerisinde biraz daha kendisini gösterecek vatandaş karar verecek. İbrahim Öztürk devam etmesi gerekiyor mu? Gerekmiyor mu? İbrahim Öztürk senin yüzün eskidi artık yeni bir yüz arıyoruz. Yeni bir belediye başkanı istiyoruz dediklerini gördüğüm an ben aday olmadığımı tadında kalsın şeklinde davranarak çekilmek lazım bu konuda benim yeniden aday olma yeniden seçileyim şeklinde hırsım ihtirasım söz konusu değildir.” dedi

-Asıl Olan Memleket Asıl Olan Bizim İnsanımız

Öztürk, bazı şahısların yaptığı açıklamaların Besni’ye zarar verdiğini belirterek,  “Malumdur tabela partisinden 2014’de seçim kazandım. Bu kazanmaktan sonra meydanda kaybedilen savaşı masada çözmeye çalışan masada aleyhimize çevirmeye çalışan birçok çalışmayla karşı karşıya kaldık.  Birçok operasyonla karşı karşıya kaldık. Nasıl olurda böyle bir tabela karşında belediye başkanı olarak da seçer şeklinde ve bu hırs bu ihtiras yeri geldi Besni’ye çok ciddi zarar verdi. Sonuçta bizim şahsımıza zarar vermesi çok önemli değil biz geçer gideriz. Ama inandığım bir şey var ki asıl olan memleket asıl olan bizim insanımız onların hizmet alabilmesine memleketimize verilebilecek zarara hiçbir şekilde müsamaha göstermemek lazım. Şimdi bir tanesi aday olamamasının faturasını bana çıkartır, bir tanesi parkomat ihalesini kanuna uymadığı için iptal ettiğimizden dolayı iftirayla dedikodu fitne fesat kampanyasına başlatır, bir tanesi bilboardlar kanuna uymadığı için iptal edilmesinden dolayı saldırmaya çalışır, bir tanesi halı saha ihalesini hukuksuz bir şekilde işlettiği halde geçmiş dönemde hak edilmişliği göz önünde bulundurularak devam ettirildi süresinde ihale edildi edildiği sırada da müdahale edildi. Yani bunu ihale etmeden bize yeniden ver denen bir tabloyla karşılaştık. Biz ihale edilmeden hiçbir yer kiraya verilmez dedik. Dedikten sonra bu ihaleyi alamayan vatandaş ismi önemli değil bizi birçok olumsuzlukla iftira atarak dedikodu ederek yıpratmaya çalıştı. Ben bunların hiçbir tanesine aldırmam karnı ağrıyan vardır. Belediyenin almış olduğu kararlarla ilgili hukuki süreçlerin devam ettiği durumlar vardır. Bunu benim şahsınla ilişkilendirmeye çalışmakla beni yıpratmaya çalışarak bir daha ki dönem aday olup olamayacağım yönündeki operasyonları çalışmaları yapmakla burada memlekette kazanmaz, kendileri de kazanmaz. Adam düşündüğü bir şey varsa bana göre doğrusu kendi projelerini ortaya koyacak, alternatif projede üretecek. Daha iyisinin yapmanın hesabı planı içerisinde olacak çıkıp vatandaşın terazisine sunacak. Ama burada geçmişteki ranttan dolayı bazı kaybettikleri üzerinden yok başkan görevden alınmalıdır, yok başkan yargılanıyor gibi belediye meclis üyelerimizi ve belediye çalışanlarımızı bir kısmını ilgilendiren devam eden bir süreç içerisinde sanki ortada karar alınmışta her şey bitmiş, başkan cezalandırılmış bu ceza niye uygulanmıyor şeklinde algıya yönelik operasyonlar pabuç bırakmayız. Herkes beni beğenip beğenmemeleri önemli değil her herkesi beğenmek zorunda değil birinin yaptığı çalışmayı başkası beğenmeyebilir. Başkası da çok beğenebilir bunları biz anlarız normal karşılarız. Ama sen camii temeli atarsın benim geçmişte yapmış olduğum ticari faaliyetlerden dolayı burayı başkan konut yapıyor şeklinde dedikoduyla iftirayla fitneyle fesatla yola giden ucuz kahramanlara ve ileriye yönelik burada hüküm sürmeye çalışan zihniyetlere hiçbir şekilde müsaade etmeyiz.” diye konuştu.

-Besni’liler Memleket Olarak Her Türlü Hizmeti Hak Ediyor

Başkan Öztürk, son olarak adaylık konusunda takdirin millette bulunduğuna dikkati çekerek,  “Benim muhatabım vatandaştır ben sabah erken çıkar vatandaşla görüşürüm. Caddeyi sokağı çarşıyı pazarı gezerim, inşaat sahalarını gezerim. Bu çalışmalardan sonra vatandaş İbrahim Öztürk’ün devam etmesi lazım elinde projeleri var. Bunların tamamlanması için bir aksaklığa mahal verilmemesi şeklinde kanaati varsa vatandaşın ben bakarım ona görürüm yani yola devam şeklinde bir talepte bulunurum. Genel merkezimizde uygun görürse aday oluruz. Ama ben bu kanaati vatandaşta görmezsem müracaat dahi etmem. Elhamdüllah biz hayatı mücadele kazandık yine aynı mücadelemiz devam ederek hayatın değişik şartlarında ticarette çalışmalarımızla yolumuza devam ederiz. Çizgimiz bellidir liderimiz bellidir biz bu çizgi ve liderimizin etrafında her zaman her şartlarda mücadelemize devam ederiz. Sonuçta memleket kalacak bizler geçiciyiz asıl olan memlekettir. Allah memleketimize zorluk zeval vermesin daha güzel hizmetlere sebep etsin. Besni’liler memleket olarak her türlü hizmeti hak ediyor devletine bağlı bayrağına bağlı vatanını seven bir bütünlük içerisinde şehrimiz huzurla yoluna devam ediyor. İnşallah bu devam etmeye güzel hizmetlerle beraber taçlandırıp marka şehir olma yolunda Besni’nin hedeflerine ne kadar ulaşabilirsek o kadar bizim için şereftir.” dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha