Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, yaptığı yazılı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan ve binlerce ölüme neden olan koronavirüs salgını nedeniyle bir çok esnafın mağdur olduğunu belirterek, mağduriyetlerin giderilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve birçok ülkede binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs (Kovid-19) nedeni ile bakanlığın ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile birçok esnafın kepenk kapattığına işaret eden İşitmen, "Korona virüs salgınına karşı Besni Kaymakamımız Sayın Bedirhan İmamoğlu başkanlığında Besni Belediye Başkanımız E. Mehmet Emre, İlçe Sağlık Müdür  Vekili Dr. Abdurrahman Arpacı, Devlet Hastanesi Başhekimimiz Ali Helli ve serbest çalışan bir eczacının oluşturduğu kurul tarafından insan hayatını ve sağlığı düşülerek çeşitli kararlar alınıyor." ifadesini kullandı.

-"BİR ÇOK ESNAFIMIZ VE ÇALIŞANLARI MAĞDUR DURUMDA"

İşitmen, esnaf odası olarak kurul ile sürekli istişare içerisinde olduklarını belirterek, "Esnafımızın mağdur olmaması için gerekli girişimleri yapmaktayız. Sizleri ekonomik anlamda zor durumda bırakan bu öngörülemeyen durum nedeni iş yerleriniz kapatıldı. Bu çok doğru bir karardı ancak, birçok esnafımız ve çalışanları mağdur olmuş durumda."dedi.

Mağdur olan esnafların mağduriyetlerini ilettikleri takdirde gerekli makamlarla görüşerek sıkıntıların giderilmesi noktasında ellerinden gelen gayreti göstereceklerinin altını çizen İşitmen, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Esnafımızın, ailelerinin ve toplumun sağlığı anlamında Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı olarak hassasiyetimiz başta ilçe kaymakamımız olmak üzere kurul üyelerine de ifade edilmiştir. Allah bu zor günlerde ülkemizin, milletimizin ve esnafımızın yardımcısı olsun."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha