Besni Belediye Başkanı Eyyüp Mehmet Emre, yazılı yaptığı açıklamasında, "Bu gün Besni Belediye Meclisimizin almış olduğu bir karara istinaden bazı sosyal medya hesaplarından yapılan eksik, yanlı ve tamamen olumsuz ve art niyetli algı oluşturmaya yönelik birtakım açıklamaları üzülerek görmüş bulunmaktayız."dedi.

Emre, şöyle devam etti:

"Besni Belediye Meclisi bugün almış olduğu kararla, yapımı devam eden ve mart ayında faaliyete girecek olan Millet Bahçemizin hemen altında bulunan bin 500 m2 arsayı, Kur'an eğitimi ve hafızlık eğitimi için kullanılmak üzere, Bakanlar Kurulu Kararı ile izin almadan yardım toplayan vakıflar statüsüne sahip olan, Milli Eğitim Bakanlığımızla birçok ortak proje gerçekleştiren Hayrat İnsani Yardım Vakfı'na mülkiyeti Besni Belediyesi'nde kalma şartı ile irtifak hakkı verilmiştir. Bazı sosyal medya hesaplarından bu konuyla ilgili olarak yanlış ve sanki belediyenin mülkü peşkeş çekiliyormuş algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Biz seçildiğimiz günden bu güne kadar milletimizin menfaatine uygun olmayan hiçbir karara evet demedik. Mevzu bahis olan yeri, yine kamu yararı gözeterek milletimizin hizmetine hafızlık kursu yapılması için tahsis ettik. Daha önceki sosyal medya açıklamalarıyla, ‘Millet Bahçesi site bahçesi oluyor' diyenler, bugün kendi sosyal medya hesaplarından kamu yararı gözetilerek alınan bu kararımızı tenkit ediyorlar."

"Dün söylediklerini bugün yalanlayanların laflarına itibar etmediğimizin milletimiz tarafından bilinmesini arzu ederiz"diyen Emre,"Bugün Besni mülküne sahip çık diyenlerin, yeni kentte döneminde taşınan araziler içinde aynı hassasiyeti göstermesini arzu ederdik, adalet ve siyasi liderlik bunu gerektirir."dedi.

Döneminde taşınan arsalara sessiz kalanların göz yumanların bugün 'Besni mülküne sahip çık' diye açıklamalar yaptıklarını vurgulayan Emre, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Üstelik bu ironiyi yaparken yapılan hizmetleri ve gayretleri örtmeye çalışıyorlar. İstihdama yönelik çalışmalarımızdan haberi olmayan, Erkenek içme suyunu duymayan, yapılan hizmetleri görmeyen bu zihniyete cevap vermek yersiz olmakla birlikte, kamuoyunu ve aziz milletimizi bilgilendirme amacıyla bu açıklamayı, yapmayı gerekli gördük. Aziz milletimizin bilgisine arz olunur."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha