Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, Çanakkale Zaferi’nin, bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir şahlanış destanı olduğunu söyledi.

Emre, açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

"Çanakkale Zaferi; vatan, millet, bayrak, din ve devlet uğruna göğsünü siper ederek şahadet şerbeti içen Şehitlerimiz ile onların silah arkadaşları Gazilerimizin eşi görülmemiş bir kahramanlık destanıdır. Türk Milleti'nin hiçbir dönemde esareti asla kabul etmeyeceğini, şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden ve bayrak sevgisinden asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirdiği bir destandır. 

Mukaddes vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması için birlik ve beraberlik içinde verilen bu mücadeleyi millet olarak anlamalıyız. Gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bizlere bu güzel vatanı emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz. Kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için göğsünü siper ederek yurdumuzu düşmandan temizleyerek tarihe sığmayacak kadar büyük bir destan yazan Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah'tan rahmet dilerim."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha