Alperen Ocakları Eski Genel Başkanı Ahmet Kürşat Parlak’ın konuşmacı olarak katıldığı Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda yapılan “Davamız Nizam-ı Alem” konulu programa Besni Belediye Başkan Yardımcısı Halil Karakuş, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Besni CHP İlçe Başkanı Hakan Kılınç, ADD Başkanı Akif Bahçeci ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yapılan Kuran-ı Kerim Tilaveti’nin yapılmasıyla başlayan programda selamlama konuşması yapan Besni Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Unuturum, “Besni’de 2009 yılından bu yana Besni Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Temsilciliğini aldığımız günden bu yana ne yaptıysak Allah’ın rızasını kazanmak için yaptık. Allah’ın emir ve yasaklarına uymak ve o emir ve yasakları gençlere aşılayıp onlarında hayat felsefesini Kur’an-ı Kerim rehberliğinde, sünnetullah çizgisinde yaşamalarını sağlamak ve ömürlerini böyle şerefli bir davaya adamalarını gerçekleştirmek için mücadele verdik.
Allah’a hamdolsun 9 yıllık teşkilatçılık hayatımızdanaçizane şahsım, değerli yönetim kurulu ve ocak yönetimi gençlerimizle beraber ne ilahi Kelimetullah için nizamı âlem davasının, ne cennet mekân şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun başını öne eğecek ve nede kendi başımızı öne eğecek bir şey yapmadık.
Orta Asya’dan Anadolu’ya, Anadolu’dan Türkistan coğrafyalarına yayılan Türklüğü madde olarak bilip, İslam ile manalaştırıp ve Türkistan ülküsüne gönül verdiğimiz 5 bin yıllık devlet geleneğimiz ve Türkistan töremizden asla vazgeçmedik. Bütün zor şartlarda Molotoflarda, tehditlerde, üç buçuk soysuzun önümüze dünyalık makamları verip önümüze çiçekler konulduğunda dahi biz bu davayı savunduk. Biz Muhsin başkanın bize emanet ettiği değerleri savunduk, biz Allah’ın huzurundan başka hiçbir yerde hiç kimsenin önünde eğilmedik, eğilmeyeceğiz. 
Bu dava Allah Resulü’nün davası, bu dava sahabenin davası, bu dava atam Abdulhamit’in, Osman Gazi’nin, Ertuğrul Gazi’nin davasıdır. Bu dava Allah rızasından başka hiçbir dünyalık menfaat beklemeksizin hiçbir şekilde, hiçbir şeye tamah etmeyenlerin davasıdır dedik ve yolumuza bu şekilde devam ettik.” Dedi.
Dünya’nın hangi bölgesinde olursa olsun Alperen Ocakları olarak mazlum milletlere yardım ettiklerini ifade eden Unuturum, dünyalık beklentileri olmadıklarını söyledi.
Unuturum “Dava şuuru ahlakıyla Allah’ın izniyle Türkiye’de de, dünyanın her yerinde de Allah davasına gönül vermiş yiğit ülkücüler, alperenler her zaman mazlumların yanında olacaktır. Zalimlere de asla boyun eğmeyecektir.” Dedi.
Konuşmacı olarak katılan Alperen Ocakları Eski Genel Başkanı Ahmet Kürşat Parlak ise son zamanlarda Osmanlı şovenizminin yaygınlaştığını vurguladı. 
Osmanlı’nın ihraç edilebilecek en önemli argümanının adalet olduğunu söyleyen Parlak, “ Ülkücü hareket 1960’larda ciddi bilgi ve birikimle komünizme karşı bir refleks olarak ortaya çıktı. Komünizm çöktükten sonra gerekli öz eleştiriyi bir türlü yapamadık maalesef. Kendimizi konumlandıracak bir durum bulamadık. Devlet bizi gerekli yerlerde konumlandırmaya çalıştı ve bizi güvenlik mekanizması olarak kullandı.” Dedi.
Konferansın ardından soru cevap kısmına geçilerek, ülkücülük ve Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun yaşantısına dair konuşmalar gerçekleştirildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha