Besni’li hemşehrimiz, Paris Bosphorus Enstitüsü Başkanı Bahadır Kaleağası 14.03.2021 Pazar günü saat 16.00’da, Besni Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Bankacı-İktisatçı hemşerimiz 
Şaban Çağıran’ın konuğu olacak. Zoom programı üzerinden yapılacak olan panelin konusu, özellikle pandemi sürecinde olmak üzere, “Dünya Nasıl Değişiyor, Türkiye Nereye Gidiyor?” 
 
Besni Eğitim Vakfı’nın (BEV) organize ettiği Haftanın Konuğu programı kapsamında yapılacak olan panele büyük ilgi bekleniyor. Zira bir ilk olarak, toplantı;  İstanbul Besnililer Dayanışma Derneği, Gaziantep Besnililer Eğitim Vakfı ve Çağdaş Adıyamanlılar Platformu (ÇADAP) tarafından ortaklaşa olarak düzenlenecek ve Türkiye’deki tüm Besni derneklerinin aktif dayanışması ve katılımıyla yapılacaktır.
 
Adıyaman Besni dayanışması ve birlikteliğine çok güzel bir örnek olarak değerlendirilen panelle ilgili, Besni Eğitim Vakfı Başkanı İbrahim Bağış; uzun zamandan bu yana böylesine geniş, kıymetli bir kitleyle ortak program yapmayı hedeflediklerini, özellikle ülkemizdeki tüm Besni derneklerinin ve de ÇADAP’ın katkı sunmasını çok önemsediklerini, bunu aynı zamanda bir Adıyaman-Besni dayanışması olarak da gördüklerini belirterek, Bahadır Kaleağası’nın sadece Adıyaman’ın değil, ülkemizin gururu olduğunu, kendilerini keyifle izleyeceklerini, bu ve benzeri ortaklaşa organizasyonlara devam edeceklerini ifade ederek, tüm hemşerilerimizin davetli olduğunu belirtti.
 
Çağdaş Adıyamanlılar Derneği Başkanı Aziz Binzet’te, yaptığı açıklamada; iki kıymetli hemşerimizin yer alacağı paneli merakla beklediklerini, BEV ile ortaklaşa projeler üzerinde uzun süreden bu yana çalıştıklarını, Adıyaman’lı olsun, Besni’li olsun kendisini alanında iyi bir şekilde yetiştiren tüm hemşerilerimizle gurur duyduklarını, Bahadır Kaleağası’nın ülkemizin yetiştirdiği, ender kişilerden biri olduğunu, onu dinlemenin, vizyonunun kendilerine değer katacağına inandıklarını belirtti.
 
Panele BEV, ÇADAP, İstanbul Besnililer Dayanışma Derneği ve Gaziantep Besnililer Eğitim Vakfı başta olmak üzere, Şirinevler, Esenler, Küçükköy, Aşağı Çöplülüler, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Uşak, Gaziantep Besnililer Dernekleri ile Mevlanayı ve Yunus Emre’yi Sevenler Derneği de destek verecekler.
 
Toplantıya Zoom üzerinden katılım sağlamak için, cep telefonlarına Zoom programının indirilmesi gerekiyor. Katılım için: Meeting ID numarası: 691 191 35 88 – Passcode: YQ1QJM

Editör: Adıyaman Haber