Çocuklarının ilk etapta karşı çıktığı Kılınç, solucan sayısını 8 ayda, 6'ya katladı. Şuanda 3 havuzda 900 bin solucanı bulunan Kılınç, ürettiği organik organik gübreleri çiftçilere satıyor.

Hayalini gerçekleştirdiğini belirten Kılınç, "Şu anda yaklaşık 30 siparişim var. Büyük bir yer bulup çiftlik açmayı düşünüyorum" dedi.
Şuanda 100 metrekarelik alanda 3 havuzunun olduğunu 150 bin solucanla başladığı ve 8 ayda 900 bin solucanın olduğunu belirten Kılınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Şu anda bu işi 100 metrekarelik yerde yapmaktayım ve üç havuzum var. Ben bu işe 150 bin solucanla başladım ve sekiz ay içerisinde 900 bin solucanım var. Sekizinci ve dokuzuncu ayda organik gübrem hazır olacak. Bunun faydası hem bahçelere hem bostanlarda meyve sebze ağaçlarımıza organik bir gübredir. Bu organik gübre şu anda Türkiye’nin birkaç yerinde yapılmaktadır ve bende Besni’de üretmekteyim. İki ay sonra organik gübrem çıkacak ve çitçilerimize sunacağız. Ben bu işe başlarken öncelikle eşime danıştım. Eşim bana destek çıktı fakat çocuklarım destek çıkmadı. Hangi çocuğuma sorduysam bir şekilde tiksindi ve yapamazsın edemezsin, baş edemezsin benimle dalga geçtiler. Ama bin hiç birini dinlemedim. Gittim kredi çektim ve ben bu işe başvurdum ve işimi kurdum. Hedefim büyütmek, şirketleşmek ve dış ülkelere ihracat etmek. Tabi ki öncelik benim ülkemin çiftçilerine ve benim halkıma ve benim ülkemin çocuklarına yapmaktayım benim hedefim budur. Şu anda yaklaşık yirmi otuz siparişim var. Oğlumla birlikte yapıyorum çünkü sonradan bana destek çıktı, çünkü baktı ki bu güzel bir iş, paralı bir iş ve geleceği güzel bir iş. Şu anda büyür yer bulup çiftlik açmayı düşünüyorum".
Birlikte çalıştığı oğlu Süleymen Kılınç ise yaptığı açıklamada, “Annem bir iş kurmak istedi. İlk başlarda destekçi olmadık ama sonradan destekçi olduk. Annemiz güzel bir iş kurmuş fakat biz farkında değildik. Halkımıza ve insanlarımıza doğal bir gübre olduğunu, kimyasal maddelerden uzak. Bu hem geleceğimiz için hem de para için, ticaret için, sağlık için. Yaptığımız bu gübre kesinlikle kanserojen madde içermiyor. Üründeki kokuyu ve tadı arttırıyor. Lezzetli oluyor, topraktaki su oranını tutuyor. Ağaca, bostana ve tüm bitkilere faydalıdır. 150 bin solucanla başladık. Sekiz ayda 900 bin solucana ulaştık. Hem solucan hem gübre satışımızı yapıyoruz. Şu anda müşterilerimiz hazır ve gübrelerimizin çıkmasını bekliyorlar. İlk etapta üreticilerimize azar azar verip, bu gübrelerin ne kadar faydalı olduğunu görmelerini sağlayacağız. Solucanlarımızın yedikleri doğaldır ve kimyasal madde içermiyor. Şu anda üç odalı bir evin içerisinde yapıyoruz fakat hedefimiz işimizi daha da büyütmektir" şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha