Besni Eğitim Vakfı Başkanı İbrahim Bağış, yaptığı açıklamada; pandemi ortamı nedeniyle insanlarımızı açık veya kapalı ortamlarda bir araya getirerek toplu bir halde bulunmalarının virüs nedeniyle önemli risk taşıyacağını, bir kişinin bile bu durumdan zarar görmesini istemediklerini, eğitime olduğu gibi insan sağlığına da büyük önem verdiklerini dile getirdi. İbrahim Bağış; eğitimin, içinde bulunduğumuz dönem itibariyle büyük bir belirsizlik içerisine girdiğini ve kaos yaşandığının görüldüğünü, bu panellerde eğitim konusunda sadece ülkemizde değil, dünya çapında alanında uzman kişilerin görüşlerinin alınarak, eğitim camiasına ışık tutulmuş olacağını belirtti. Başkan Yardımcısı Ali Aslanbay’da yaptığı açıklamada; yönetim kurulumuzun duyarlı davranarak Besni halkının sağlığını düşünmesi nedeniyle bu yıl yapılacak Eğitim Bayramının zoom üzerinden yapılması kararının “duyarlılık örneği” olduğunu, bu kararı önemli paydaşlarımız “Besni Belediyesi” ve “Besni Kaymakamlığı” ile ortaklaşa olarak aldıklarını, önümüzdeki yıllarda, dünyada ilk ve tek olan “Eğitim Bayramı”nı kutlamaya devam edeceklerini belirtti.

Eğitim Bayramı 25.09.2020 tarihinde Besni Kaymakamı Sayın Nazlı Demir, Besni Belediye Başkanı Sayın Eyyüp Mehmet Emre, Besni Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Asım Öcal, öğretmen ve öğrenciler ile diğer eğitim gönüllüsü vatandaşların katılımıyla, Atatürk anıtına çelenk koyarak ve saygı duruşuyla başlayacak. Devamında ise zoom üzerinden paneller yapılacaktır. Zoom uygulaması üzerinden yapılacak olan panellerimize eğitim gönüllüleri, halkımız, öğrenci ve öğretmenlerimiz ile basın-medya kuruluşları davetlidir.

25 Eylül 2020 Cuma günüsaat 16.00’da Besni Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Çağıran Moderatörlüğünde, Newyork Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Şirin’le “Gençlerin Sorunları ve Eğitimi” konulu panel yapılacaktır.

26 Eylül 2020 Cumartesi günü saat 16.00’da ise Besni Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kaban Moderatörlüğünde, Gazeteci ve Yazar Abbas Güçlü, Köy Enstitülüler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş ve Eğitim-Sen Genel Sekreteri Özgür Bozdoğan ile “Pandemi Döneminde Eğitim ve Öğretim’’ konulu panel yapılacaktır.

Her iki panele ilişkin zoom toplantı katılım linkine Besni Eğitim Vakfı Web Sitesi ile instagram ve facebook sayfasından ulaşılabilecektir.

www.besniegitimvakfi.com.tr / www.facebook.com/besniegitimvakfi1997 /www.instagram.com/besniegitimvakfi               

Editör: Adıyaman Haber