Kutlama programının ilk gününe Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Adıyaman Milletvekilleri Halil İbrahim Fırat, Muhammed Fatih Toprak, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni Eğitim Vakfı Başkanı Ali Balta, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Başkanvekili Ali Erdemoğlu, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.  
 
3 gün sürecek kutlamaların ilk günü kortej yürüyüşüyle başladı. Besni Kız Meslek Lisesi önünde başlayan kortej yürüyüşü Kaymakamlık önünde bulunan Mehmet Erdemoğlu Parkına kadar devam etti.
 
Kortej yürüyüşü sonrası protokol konuşmalarına geçildi.
 
Bu yıl 20. si kutlanacak olan Besni Eğitim Bayramının hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Vali Nurullah Naci Kalkancı,  “Besni ilçemiz eğitim denilince yürekleri farklı çarpıyor. Eğitim ve öğretim bir çocuğa okuma ve yazma öğretmek değildir. Bugün bir program vesilesiyle de şunu dile getirdim. Eğitim bir çocuğa coğrafya ve matematik öğretmek değildir. Eğitim ele aldığınız her ailenin en kıymetli varlıkları olan evlatlarını yetiştirilmesi, hayata hazırlanması ve topluma kazandırılmasıdır. Vatanına milletine ve ailesine hayırlı evlat olmasıdır. Eğitimin amacı da bu olmalıdır. Son 5-10 yılda eğitimde çok ciddi atılımlar ve çok ciddi mesafeler alındı. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin daha iyi şartlarda ve daha iyi fiziki ortamlarda daha iyi eğitim alabilmelerini sağlamak amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 2019 yılında ikili eğitimi sonlandırıp tekli eğitime geçme kararı alındı. Bu yıl itibariyle Besni ilçemiz de ikinci dönem itibariyle ikili eğitimden kurtulan ilçelerimizden biri olacak. Bugüne kadar Besni’ye yaptığı önemli eğitim yatırımlarından dolayı Erdemoğlu ailesinin değerli bireylerine teşekkür ediyor, bu yıl 20. kutlanan Besni Eğitim Bayramının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”dedi.
 
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak, Besni Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları Ekibi tarafından folklor gösterisi sunuldu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha