15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişimini dirayetli duruşuyla önleyen Türk Milleti, hain kalkışmanın 3. yılında da yine meydanları boş bırakmadı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında ilk olarak ilçe protokolü 2010 yılında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Abidin Tanrokolu’nun kabrini ziyaret edilerek Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

Daha sonra merkez Haci Reşit Camiinde 15 Temmuz’da şehit düşenler ve tüm şehitler için mevlit okutuldu. Mevlid-i şerif de ebediyete intikal etmiş tüm şehitler için dua edildi. Cami çıkışında vatandaşlara lokum ikram edildi.

-FOTOĞRAF SERGİSİ İLGİ GÖRDÜ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Destanı temalı resim sergisi açıldı.

Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 15 Temmuz Destanı temalı resim sergisine halk büyük ilgi gösterdi.

Gazetemizin 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Besni’de yaşananların fotoğraflandığı karelerde sergide yer aldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan sergide 15 Temmuz gecesi Türkiye’de ve Besni’de yaşananların yer aldığı görseller sergilendi.

-VATANDAŞLAR MEYDANI DOLDURDU

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişimini dirayetli duruşuyla önleyen Türk Milleti, hain kalkışmanın üçüncü yılında da yine meydanları boş bırakmadı.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü etkinlikleri kapsamında Besnili vatandaşlar ellerinde Türk Bayraklarıyla hükümet konağı önünde bulunan meydanı doldurdu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Daha sonra vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarını sinevizyon ile canlı dinledi.

- "BESNİ HALKI O GECE BÜYÜK BİR İRADE KOYDU"

Programda daha sonra konuşma yapan Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, Besni halkının 15 Temmuz gecesi büyük bir irade ortaya koyduğunu ifade etti.

Başkan Emre; "15 Temmuz gecesi şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.15 Temmuz’da bizleri dışarıdan bölmeye gücü yetmeyen hainler içimizdeki ajanlarını aktif hale getirdiler. Bu milletin ve bizlerin istikbaline kastettiler. Geleceğimizle oynadılar, bizleri bölmek, parçalamak için tuzaklarıyla, tanklarıyla, toplarıyla meydanları doldurdular. Ama karşılarında aziz milletimizi buldular. Aziz milletimiz onlara meydanlarda gereken dersi verdi. Fakat bunlar bizi tanımamışlardı. Bunlar bizim hangi şuurda olduğumuzu bilmemişlerdi.15 Temmuz gecesini çok iyi hatırlıyorum. O gece bu meydan hınca hınç doluydu. Ve hiç birimiz burada neler olabileceğinin farkında değildik. İstanbul’da, Ankara’da yaşananlar burada da yaşanabilirdi. Ama sizler bütün bunları göze alarak kalben bu meydanı doldurdunuz. Besni halkı o gece büyük bir erdem ve büyük bir irade ortaya koydu. Ben o gece meydanları dolduran tüm halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Gerek 15 Temmuz’da gerek bu vatan için kanlarını döken tüm şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum, Allah şahadetlerini kabul etsin."diye konuştu.

-BU DESTANSI MÜCADELE TARİHİN SAYFALARINA ALTIN HARFLERLE YAZILMIŞTIR"

Besni Kaymakamı Ahmet Gencer ise; "FETÖ’cü hainlerin devletimizi ele geçirmek, ülkemizi bölmek için yaptıkları oyunları ve hain darbe girişimini bu milletin kahraman evlatları o gece sokaklara dökülerek gövdesini tanklara, silahlara karşı siper ederek Çanakkale Savaşında, İstiklal Harbinde dedelerimizin yaptığı gibi aynı ruh ve imanla tüm fertleriyle tek yürek olmuştur.Milletimiz iradesini darbeci hainlere çiğnetmemiş, bayrağına, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır. Milletimizin ortaya koymuş olduğu bu destansı mücadele tarihin sayfalarına altın harflerle yazılmıştır. Milletimiz ülkesine, toprağına, bayrağına, ezanına göz diken içerdeki hainlere ve dışarıdaki düşmanlarımıza karşı geçmişte olduğu gibi bundan sonrada kanının son damlasına kadar mücadele edeceği konusundaki azim ve kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Değerli hemşerilerim, bundan sonra FETÖ ve diğer terör örgütlerinin ülkemizi bölmek, milletimizi birbirine düşürmek için ortaya koyabileceği tüm oyunlara karşı uyanık olmamız gerektiğini, milli birlik ve beraberliğimizi her zaman güçlü tutmamız hususunu bir kez daha hatırlatıyoruz."diye konuştu.

Türkiye’nin darbe girişimi ve bunca engellemelere rağmen yolundan şaşmayan, hedeflerinden uzaklaşmayan, kendi kararlarını kendisi veren güçlü ve bağımsız bir ülke olduğunu ifade eden Kaymakam Gencer, " 2071 hedeflerine ulaşmak için devletçe ve milletçe tüm gücümüzle çalışacağımızı bu gece bu meydanlarda bir kez daha vurguluyoruz. Ne o karanlık geceyi unuttuk nede bizlerin bu topraklarda özgürce yaşaması için canını feda eden kahramanları unuttuk.15 Temmuz şehitlerimizi ve bu topraklar için canını veren tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Allah bu millete bir daha böyle acılar ve ihanetler yaşatmasın."dedi.

Konuşmaların ardından Besni Müftülüğü personeli tarafından sela okundu, ilahi dinletisi yapıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha